Siverek Heyetinden İl Kültür Müdürlüğüne Ziyaret

Örneğin, cudi paşa kervansarayı, gümrük hanı, cıncıklı hamam, terzilerin evi, Mustafa kadairağa’nın ve benzer tarihi evlerle siverek kalesi gibi.

Siverek Heyetinden İl Kültür Müdürlüğüne Ziyaret

    Siverek Belediye  Başkan yardımcısı Murat Eyliyen, Siverek İl Yapma Derneği(SİVİL DER) onursal Başkanı Koçali Aymaz ile gazetecilerden oluşan bir heyet Şanlıurfa il kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız’ı makamında ziyaret ederek Siverek ilçesinde ki tabi ve kültürel varlıkların korunmasını talep ettiler.

 

     Heyet üyeleri il kültür ve turizmmüdürlüğüne verdikleri yazılı taleplerinde şu bilgilere yer verdiler Siverek’inBüyükyakıtlı (hop) köyünden çaylarbaşı bucağına kadar olan Fırat vadisindekidoğal güzelliklerin turizme açılması için il kültür ve turizm müdürlüğütarafından alt yapıyı oluşturmak, il ve ülke turizminin çeşitlendirilmesi içinprojelerin uygulanması.

Şanlıurfa valiliği, tübitak ve Harran üniversitesinin ortakprojesi olan Şanlıurfa ve ilçeleri döküm çalışması sonucunda Siverek’te bilimadamları taraflından bulunan tarihi ören yerlerinin tescil edilmesi, korunmasıve Siverek’te açılacak bir müzede sergilenmesi.

 

     Şanlıurfa veçeşitli müzelerde bulunan Siverek ile ilgili tarihi eserlerin Siverek müzesindesergilenmesi. Siverek’in sabancı (uzuncuk) köyünün subastı mezrasında bulunantarihi mozaiklerin de açılmasını istediğimiz Siverek müzesinde sergilenmesi.karacadağ kayak tesislerinin geliştirterek bölgeye hitap etmesi için projelerinüretilerek uygulanması. Şanlıurfa turizminde Siverek’in de hak ettiği yerialmasının sağlanması. Kentteki tarihi mekânların da il kültür müdürlüğünün websitesinde yerelmasının gerçekleştirilmesi.

 

   Örneğin, cudi paşakervansarayı, gümrük hanı, cıncıklı hamam, terzilerin evi, Mustafakadairağa’nın ve benzer tarihi evlerle siverek kalesi gibi.

Şanlıurfa turizmi planlanırken Sivereklilerin de ilgilikurulda yer almasının sağlanması”

     

     Şanlıurfa il kültür ve Turizm Müdürü SelamiYıldız heyet üyelerine   yaptığıaçıklamada  ilçede bulunan  sivil toplum kuruluşları ve  özellikle ilçe belediyesinin kendilerine  destek sağlaması  halinde ilçede  kültür ve turizm açısındanyararlı  çalışmalar yapmaya hazırız”

 

Haber : Lütfü YALGI

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER