Siverek Hdp'den Cizre, Sur ve Silopi Protestosu

Siverek Hdp'den Cizre, Sur ve Silopi Protestosu

Siverek Hdp'den Cizre, Sur ve Silopi Protestosu

ŞANLIURFA'nınSiverek ilçesinde HDP ilçe örgütü Nusaybin, Sur, Silopi, Cizre ve Sur'dayaşanan sokağa çıkma yasaklarını ptotesto ederek yaşananlara karşıvatandaşların seslerini yükselmelerini istedi.


 Saat:12:30 da ilçenin Hasan Çelebi mahallesinde bulunan kanlıkuyuparkında toplanan yaklaşık 300 kişilik DHP'li grup pankart yerine ellerinealdıkları siyah bir bez açarak basın açıklaması yaptı. 


Basın açıklamasını HDPilçe başkanı İbrahim Ayyıldız yaptı. Ayyıldız yaptığı basın açıklamasında şöylededi. " Nusaybin, Cizre, Silopi gibi ilçelerde süreli sokağa çıkma yasaklarıSur ve Cizre'de 2 ayı aşkın süredir yasaklar devam etmektedir.  Polis, asker siviller ve gençler ölmektedir.Hukuk ve yasalar uygulanmamaktadır, hiç bir kural  tanınmamaktadır. İlçeler harap olmuş insanlargöçertilmiş, kalanlar ise açlığa ve susuzluğa mahkum edilmiştir. Acımasız birsavaş yaşanmakta, insanlık değerleri yok olmuş, vicdan denen bişey kalmamıştır.Cizre'de 9 kişi yanarak can vermiş, 30 kişinin akibeti belli değildir, TRT 60kişinin öldüğünü söylemiştir, Bu vahşete dur demeliyiz, sesimizi yükselterek buvahşetin önüne geçmeliyiz, Cizre ve Sur'da yaşanan bu vahşete dur demeliyiz.Yaşanan olaylara karşı halkımızı duyarlı olmaya demokratik  tepkilerini her alanda duyurmaya çağırıyoruz."Dedi.


  Basın açıklamasının yapıldığı alanda sık sıkçeşitli sloganlar atan kalabalık grup alkışlar eşliğinde olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER