Siverek Belediyesi'nden Büyükşehir Yasası Brifingi

Siverek Belediyesi daire amirlerine yeni Büyükşehir yasasıyla ilgili brifing verildi....

Siverek Belediyesi'nden Büyükşehir Yasası Brifingi
     Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yeni Büyükşehir yasasıyla ilgili Türkiye Belediyeler Birliği Danışmanı Avukat Lamih Çelik Siverek Belediyesi Başkan yardımcıları ile daire amirlerine brifing verdi.

     Belediye başkanlık toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Avukat Çelik, yeni Büyükşehir yasasıyla ilgili bilgi verdiği bilgide, İlçe Belediyeler ile Büyükşehir Belediyelerinin hizmet sınırları yeni yasayla ilgili detaylı bilgi verip daire amirlerinin sorularının cevapladı.

     Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti."Büyükşehir yasasına yabancıyız, doğrusu nasıl uygulanacağını bilmiyoruz, fakat şunu belirtmekte yarar var Siverek gibi nüfus ve coğrafi büyüklüğü olan ilçelere Büyükşehirler daha çok imkân tanımalıdır. Siverek bağlı yaklaşık 550 köy ve mezra bulunuyor köy muhtarlıklarımızın sayısı 49 iki beldemizde 10 mahalle merkezde ise 21 bunun toplamı 80 mahalle ediyor. ilçeye en yakın köyümüz 7 km en uzak köyümüz 68 km uzakta bulunuyor, hiçbir köyümüzde imar yok, köylerimizde kanalizasyon yok, su yol sorunları bulunuyor yerleşim birimleri birbirlerinden çok uzak vatandaşa hizmet götürmemiz için Büyükşehir Belediyesinin bizim gibi ilçelere daha çok inisiyatif tanıması gerekiyor, anacak böyle olursa hizmet yapılır diye düşünüyorum, yasa yeni şu anda neler olacağını bilmiyoruz bakarsınız bu yasayla daha iyi hizmet yapılır"


Haber: Belediye Basın Bürosu
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER