Sıra Bank Asya ile çalışan belediye başkanlarında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre sonrası AK Parti'deki değişim rüzgarından en fazla FETÖ ile içli-dışlı olmuş belediye başkanları görevden alınarak etkilenecek...

Sıra Bank Asya ile çalışan belediye başkanlarında!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs'ta yapılacak kongre ile partisinin başına geçer geçmez en tepeden en aşağıya kadar temizlik yapacağı artık herkesin bilgisi dahilinde.


Bakanlardan başlayacak olan Erdoğan'ın, büyük değişimi ise MKYK, belediyeler, teşkilatlar ve bürokraside yapacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlıca kriteri, referandumda hedefi olan yüzde 60'tan aşağı 'evet' oyu alınmasına sebep olan partililer. Diğer önemli kriteri FETÖ ile yakın ilişki içerisine giren siyasiler ve belediye başkanları. Bir de imar usulsüzlüklerine karışan başkanlar var. Alınacak belediye başkanları içerisinde 3-4 büyükşehir belediye başkanının da bulunduğu öne sürülüyor. İstifası istenecek belediye başkanlarının yerine yerel seçimlere kadar belediye meclislerinden seçilecek üyeler vekalet edecek. Böylelikle AK Parti'deki değişim için 2019 yerel seçimleri beklenmeyecek.


ŞANLIURFA BAKANSIZ KALABİLİR


AK Parti'nin bu değişim rüzgarı ve temizlik harekatından Şanlıurfa'nın da etkilenmesi bekleniyor.


Bakanlar kurulunda Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen Bakan Faruk Çelik'in yeni kabinede olmayacağına neredeyse herkes kesin gözüyle bakıyor. Şanlıurfa'ya yeniden bakanlık verilebileceği bilgisinin dolaştığı kulislerde hatta daha sonra haberlerde, isim olarak Mehmet Kasım Gülpınar ve Emin Önen'in adı geçti. Tabi bu durum seçimlere kadar geçerli olacak. Genel seçimler tarihinin öne çekilmesinin de planlandığı kaydedilirken, bu kez sıra milletvekili listesindeki temizliğe gelecek. Seçime kadar Şanlıurfa milletvekillerinden kimsenin bakan olarak kabineye girmeme ihtimali de güçlü. Zira kentte bu yönde herhangi bir lobicilik faaliyeti de yürütülmüş değil. Yani kent bakansız kalmayı çoktan göze almış durumda.



BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDA ŞOK YAŞANABİLİR


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük değişikliği teşkilatlardan sonra belediyelerde yapacağı aktarılıyor. İstifası istenecek olan belediye başkanları 3 sebepten gidecek.


Birincisi referandumda AK Parti'nin en düşük hedefi olan 'evet' oylarının yüzde 60'ın altına düşmesine sebep olan belediye başkanları. Bunlar 'yeterince çalışmayanlar' ve 'halkın tepkisini toplayanlar' şeklinde belirlendi.


İkinci sebep, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yakın ilişki içerine girmiş olanlar. Bunların başını çekenler arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının da bulunduğu 3-4 büyükşehir belediye başkanı bulunuyor. Çok sayıda diğer belediye başkanlarının da üstü çizilenler arasında olduğu ileri sürülüyor. Bu konuda Şanlıurfa'da şaşırtıcı gelişmeler yaşanması bekleniyor. Çünkü başta FETÖ'nün bankası Bank Asya olmak üzere bu terör örgütü ile çok sıkı çalışma yapmış belediye başkanları bulunuyor. Şanlıurfa belediye başkanları arasında FETÖ'ye arsa tahsisi yapanlar kadar, personelinin maaşlarını Bank Asya'dan aktarıp ATM'lerini belediyelerin önüne kurduranlar da oldu. Bu nedenlerle İçişleri Bakanlığı tarafından yurtdışına çıkış yasağı konan belediye başkanlarının da olduğu kulislerde konuşuluyor.


İstifaları istenerek görevden alınacak belediye başkanlarının yerine 2019 yerel seçimlerine kadar meclis üyeleri arasından seçilecek partili vekalet edecek.



Mustafa ARISÜT/Kulis Haber-AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER