Sert Rüzgâr Ters Lale Çiçeklerini Olumsuz Etkiledi

Ters lale üreticilerinin umudu yerel yönetimler...

Sert Rüzgâr Ters Lale Çiçeklerini Olumsuz Etkiledi
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde yetişen "ters lale"  üreticilerini Pazar bulmaktan yakınırken yerel yönetimlerin kendilerine destek sağlamasını istediler.

      Karacadağ bölgesinden kendiliğinden yetişen ters Lalelerin yanı sıra bölgede yaklaşık beş yıldan beridir kurulan Doğal Soğan Üreticiler Birliği üyelerinin de üretimini yaptığı Ters Lale ve diğer Doğal Soğan Üreticileri Türkiye'de lale soğanı pazarının sıkıntısın yaşadığını dile getiren Siverek Doğal Çiçek Yetiştiriciler Birliği Başkan Yardımcısı Ayhan Timurtaş gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Birliğimizin kuruluş amacı, buradaki üreticilerimizin Pazar alanında dünya piyasasına girmeleri için yardımcı olmaktır. Ancak bütün çabayı üreticilerimiz sarf ederken çevrede bulunan Belediyeler bu konuyla ilgilenmemektedir, oysa İstanbul Büyük Şehir Belediyesi bu konuda üstüne düşeni yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olması itibariyle üreticilerimiz için bir şans doğdu inşallah Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de İstanbul örnek alarak, üreticilerimize destek olabilirler. Çevre Belediyelerden destek bekliyoruz. 
      Bu yıl aşırı soğuk havalardan dolayı doğal soğan çiçeklerinin yaprakları olumsuz etkilendi. Fakat çiçeklerin soğanı ve tohumunda her hangi bir zarar yok, bu konuda da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran üniversitesi Ziraat Fakültesinden destek belliyoruz" dedi.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER