Şehit Polis Memleketine Uğurlanıyor

Şehit Polis Memleketine Uğurlanıyor

Şehit Polis Memleketine Uğurlanıyor

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde dün gece polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Serdar Toprak için Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Polislerin gözyaşlarına boğulduğu törende şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere polis helikopteriyle memleketi Malatya'ya gönderildi.


Siverek Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Serdar Toprak ile Sinan Şengül'ün içinde bulunduğu polis aracı dün gece Ayvanat Mahallesi'ndeki Sanayi Sitesi yakınlarında çapraz ataşe tutuldu. Açılan yaylım ateşinde araçtaki polisler kurşunların hedefi oldu. Bu sırada yakındaki bir hazır beton firmasının şantiyesinde bulunan Siverek Kaymakamı Vural Karagül, silah sesi üzerine bölgeye ambulans ve takviye polisleri çağırdı. Kanlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar ise karanlıktan yararlanarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, polis aracında yaralı olarak polisler Serdar Toprak ile Sinan Şengül'ü, Siverek Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste müdahale edilen polis memuru Serdar Toprak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Dün gece geç saatlerinde şehit polis memurunun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. 



Burada işlemleri tamamlanan şehit polisin ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutu sabah saatlerinde tören için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Acı haber üzerine dün gece Malatya'dan Şanlıurfa'ya gelen şehit polisin eşi Burcu, 2 yaşındaki oğlu Umut Emre ve güçlükle ayakta duran yakınları, polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, hain saldırıyı kınayıp, teröristleri lanetleyerek şöyle dedi:


"Acımız çok büyük ve çok üzüntülüyüz. Serdar, Şanlıurfa'da insanların malı, canı ve namusunu korumak için görev yapıyordu. Görev başında şehit edildi. Alçakça ve kalleşçe bir pusu neticesinde aramızdan ayrıldı. Acımız çok büyük ancak onlara asla sevinme imkanı vermeyeceğiz. Bu ülkeyi, bu milleti, koruma kararlığımızdan bir milim dahi taviz vermeyeceğiz. O hainler ve kalleşler ki Allah'ın melekleri ve insanların laneti üzerlerinde olsun. Rezil bir hayat sürerek, acı bir sonla bu yaşamı sürdürecektir. Serdar Toprak'ın ismi Şanlıurfa semalarında her zaman rahmet, minnet, şükran ve dualarla anılacaktır. Terör örgütü şunu bilsin ki ne yaparsa yapsınlar bir Serdar vefat eder, şehit olur, ama binlercesi doğar. Onlara asla ve asla bir milim dahi taviz vermeyeceğiz. Yaralı polisimizin durumu şu anda iyidir ve hayati bir tehlikesi yoktur."


Vali Küçük'ün konuşmasının ardından şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu okunan duanın ardından polis helikopteriyle memleketi Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne gönderildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER