'ŞEFKAT MAĞAZASI' MUHTAÇLARA BAYRAM SEVİNCİ OLUYOR

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Siverek Temsilciliği ve Siverek-Der işbirliği ile yürütülen yetimlere ve muhtaçlara kıyafet yardımı çalışması için....

'ŞEFKAT MAĞAZASI' MUHTAÇLARA BAYRAM SEVİNCİ OLUYOR
Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Siverek Temsilciliği ve Siverek-Der işbirliği ile yürütülen yetimlere ve muhtaçlara kıyafet yardımı çalışması için ŞEFKAT MAĞAZASI açılışı yapıldı. Açılış programına Yedi Başak Yönetim Kurulu Üyeleri, Siverek-Der yönetimi ve ilçenin önde gelen idarecileri katıldı. 


Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Siverek Temsilciliği ve Siverek-Der işbirliği ile Siverek'te tespiti ve sosyal incelemesi tamamlanmış aileler, "Şefkat Mağazasına" gelerek bütün aile üyeleri için kıyafet ve ayakkabılarını seçebiliyorlar. Ailelerin rencide olmaması için ve onların da bayram sevinci yaşaması için bütün şartlar şefkat mağazasında mevcut. 

Açılış programında konuşan Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut; "Siverek Güney Doğu'nun bir kültür ve asalet kentidir. Siverek imanın ve İslam kardeşliğinin öne çıktığı bir kültür kentidir. Şahsiyetli olduğu kadar, cesaretli ve yiğit insanların yaşadığı bir itibar şehridir. Bu güzel şehirde, böyle samimi insanlarla olmaktan onur duyuyoruz. Siverek Yedi Başak için önemli bir nokta. Siverek ilk temsilciliğimizi açtığımız ve faaliyetlerimizi aktif olarak sürdürdüğümüz şehir. Bugün yine güzel bir programla birlikteyiz. Yetimler, muhtaçlar Allah'ın topluma emri ve emanetleridir. Yani onlar bizim kutsal emanetlerimizdir. Yedi Başak olarak dünyanın bir çok noktasında mazlum muhtaç bütün insanların umudu ve destekleyicisi olmaya devam ediyoruz. Mazlumların sahibi bir dinin mensupları olarak bütün Müslümanlara ve Müslüman sivil toplum kuruluşlarına ciddi sorumluluklar düşmektedir. Siverek-Der ile bugün burada tertiplediğimiz bu program bu kapsamda çok anlamlı. Ben emeği geçen bütün kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum, Rabbim ecirlerini kat kat versin" dedi. 


Bulut konuşmasını Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in ''- Müslümanlar arasında en hayırlı ev, içinde yetime iyilik yapılan ve ikramda bulunulan evdir. Yine Müslümanlar arasında en şerli ev de, içinde yetime kötülük yapılan evdir. - Kim bir Müslüman'a bir elbise giydirirse, giydirdiği elbiseden bir parça ya da yaması o kişinin üzerinde bulunduğu müddetçe mutlaka Allah'ın koruması altındadır. - Dul ve yetimlerin ihtiyacına koşan, Allah yolunda cihad edenle gündüzün oruç tutup, geceyi ibadetle geçiren gibidir." hadis-i şerifleri ile sürdürdü. Mustafa Bulut konuşmasının sonunda iyilik yolunda mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaparak; "Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bu bayrağı Hz. Ömer'den, Hz. Ali'den, Hz. Zeynel Bin Abidin'den aldık ve sonuna kadar taşıyacağız. Hz. Ömer sırtında un çuvalı ile fakirleri gezerdi, kazanı kaynamayan fakirleri arayıp bulurdu. İslam'ın pak ve temiz nefesini asrımıza ?günümüze- taşıyacağız, insanımızla buluşturacağız. İslam teori dini değil pratik dinidir. Kitaplarda dersini okuduğumuz hayatları örnekleştireceğiz" sözlerini kullandı.


Giyim yardımları için mağazaya gelen ve kendi giysilerini kendileri seçen yetimler, fakirler büyük sevinç ve mutluluk yaşıyorlar. Siverek-Der Başkanı Celal Koç da yaptığı açıklamada program hakkında detaylı bilgi paylaştı. Koç, "Siverek-Der ve Yedi Başak olarak muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Açtığımız şefkat mağazası ile yetim, fakir, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize özellikle de bayram vesilesi ile destek olmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz ve gönüllü kardeşlerimiz tespitini yaptıkları muhtaç ailelere randevu usulü ile haber verdiler. Aileler kendilerine bildirilen saat ve günlerde şefkat mağazamıza gelerek İhtiyaçları bazında, diledikleri ürünlerden seçip alıyorlar. Bu vesile ile binlerce kardeşimizin bayram sevincine ortak olmuş olacağız. Siverek halkına desteğinden ve bütün kardeşlerime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER