PKK Tarafından Öldürülen Öğretmen İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları platformu, PKK tarafından katledilen öğretmen için gıyabi cenaze namazı kılarak, basın açıklaması düzenledi.

PKK Tarafından Öldürülen Öğretmen İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Siverek ilçesinde sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Siverek'ten memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesine giderken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK tarafından kaçırılarak katledilen, sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için gıyabi cenaze namazı kılarak, basın açıklaması düzenledi.


Siverek Ulu Camide ikindi namazının ardından cami avlusunda toplanan grup adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası okudu. Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı Köyü'nde görev yapan Necmettin Yılmaz'ın 16 Haziran tarihinde memleketi Gümüşhane'ye dönerken kaçırıldığına dikkat çekilen açıklamada, " Kardeşimizin, Tunceli Pülümür karayolunda yolu kesilmiş, aracı kurşunlanmış, yakılmış ve teröristlerce kaçırılmıştı. Olaydan hemen sonra onu kaçıran teröristler açıklama yapıp kardeşimize kıydıklarını belirtmişlerdi. Sonraki günlerde ailesinin girişimleri sonucunda yaşıyor olabileceği ile ilgili çeşitli haberler duyduğumuzda vicdan sahibi herkes gibi bizler de sevinmiş ve umutlanmıştık.Ancak 12 Temmuz günü Pülümür çayında bulunan naaşın kardeşimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinleşince günlerdir büyüttüğümüz umudumuz yerini derin bir üzüntüye bıraktı"


PKK'nin dünden bugüne bölge halkına acı yaşatmaktan başka bir iş yapmadığı belirtilen açıklamada, "Yaşadığımız bu olay ne yazık ki ilk değildi. Varoluş gayesi ölmek ve öldürmek olan terör örgütü pkk, kardeşimizden sonra Lice'de bir baba ve oğlunu, Şırnak'ta da bir çobanı kaçırıp katletti. Kardeşimizin katlinden sonra Tunceli'den yükselen bir sesle, Ali Rıza Güder'in cümleleriyle tekrar soruyoruz;Daha hayatının baharında, annesiyle babasıyla yaşayacak bir ömrü olan 23 yaşındaki bu öğretmenden ne istediniz?"


Yapılan cinayet ile insanlık onurunun katlediğine dikkat çekilen açıklamanın devamında, "İşlediğiniz bu adi cinayetle siz, bu coğrafyada sadece gencecik bir insanı değil, insanlığı, vicdanı, haysiyeti, onuru da katlettiniz.Gencecik bir insanı öldürüp suya atmak neyin nesidir? Sizin ölüye de mi saygınız yoktur? Ölmüş bir insanın son bir kez annesiyle babasıyla buluşmasına da mı saygınız yoktur? Bu zavallı öğretmene bir cenaze namazını da mı çok gördünüz? İki metre toprağı da mı çok gördünüz? Gencecik bir insanın naaşını suya atmak neyin nesidir?Munzur dağının pir u pak suyunu bu adi cinayetle kirletmeye utanmadınız mı ?Teröristlerin utanmayacağını ve acımızın tarifsiz olduğunu bir kez daha ifade ediyor ve Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabrı cemil niyaz ediyoruz"


Açıklamanın sonunda Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunularak katledilen öğretmenin isminin görev yaptığı okula verilmesi istendi.İlçe Müftüsü Burhan Barut tarafından da yapılan duada PKK'nin katliamları lanetlendi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER