ÖSYM'nin hatası hayallerini yıktı

Siverek'te ilkokul, ortaokul ve liseyi açık öğretimden okuyarak girdiği üniversite yerleştirme sınavı sonucunda İlahiyat Fakültesine yerleşen Ahmet Dağ'ın hayali, ÖSYM'nin yaptığı hata sonucu, yıkıldı.

ÖSYM'nin hatası hayallerini yıktı
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı Ağılcık Köy'ünde yaşayan ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan 20 yaşındaki Ahmet Dağ'ın hayali ÖSYM'nin yaptığı hatayla suya düştü. Zor şartlar altında yaşamını geçiren ve ortaokul ile liseyi açıktan okuyarak bitiren Dağ, İlahiyat Fakültesi'ne yerleşme sevinci bir hafta sürdü. ÖSYM'nin hata yaptık dediği ve özür dilediği açıklaması ile yeniden sisteme bakan Dağ, gördüğü karşısında hayal kırıklığına uğradı.


ÇOCUKLUK HAYALİ SUYA DÜŞTÜ


Millî Gazete'den Yusuf Eyyüp Sarı'nın haberine göre 7 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan Ahmet Dağ, ilkokul 4. sınıfa kadar örgün eğitim alabilmiş. Maddi imkânsızlıklar yüzünden çobanlık yapmaya başlayan Dağ, ilkokul, ortaokul ve liseyi açıktan okuyarak bugünlere geldi. Hem koyun güdüp hem ders çalışarak eğitimini tamamlayan Dağ, abisinin arkadaşları sayesinde kaynak kitap edinerek üniversite sınavına hazırlandı. Bu yıl girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavında(YGS) 204,375 puan alarak Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Ön Lisans (Açık öğretim) programını kazandı.



KÖYDE ÜNİVERSİTE OKUYACAK OLAN 4'ÜNCÜ KİŞİ


Ancak 12 Ağustos'ta ÖSYM'nin açıkladığı yerleştirme sonuçlarına ilişkin 'hata' açıklamasıyla Ahmet'in üniversiteye dair tüm hayalleri yıkıldı. Eğer Ahmet Dağ, üniversite okuyabilseydi Ağılcık Köyü'nün üniversite okuyan 4'üncü bireyi olacaktı. Kazandı belgesini gördükten sonra bütün köylü ile bu mutluluğunu paylaşan Ahmet, şimdilerde ise kara kara ne yapacağını düşünüyor.



MAĞDUR AHMET DAĞ GAZETEMİZE KONUŞTU


ÖSYM'nin hatasına ilişkin gazetemize konuşan Ahmet Dağ, ÖSYM'nin hatasının tüm hayallerini yıktığını söyleyerek; 'Bu yapılanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bütün maddi imkânsızlıklara rağmen ben okumayı seçtim ve 4. sınıftan bu yana çobanlık yaparak sınavlara çalıştım. Kışın yağmur yağdığında ben kitaplarım ıslanmasın diye montumun içinde korurdum, yeri geldi soğuktan elim tutmadı benim. Ama ben yine de ders çalışma mücadelemi bırakmadım" diye konuştu.



ÖSYM'YE ÇAĞRI: BEN OKUMAK İSTİYORUM

"Gündüz çobanlık yaparak koyunların önünde ders çalışıyordum, akşamları ise gece yarılarına kadar uyumayıp ders çalışıyordum. Açık öğretim öğrencisi olmak bana sıkıntı değil. Çalışmak isteyen biri için açık öğretimde veya örgün eğitimde okumak fark etmez. Yeter ki imkân olsun. Tek hayalim İlahiyat Fakültesi öğrencisi olmaktı. Ben devletine ve milletine faydalı biri olmak istiyorum bunun içinde İlahiyat fakültesini tercih ettim. ÖSYM'nin hata açıklamasını tamamen haksızlık olarak değerlendiriyorum. Ben istediğim bölümü kazandım ancak ÖSYM'nin hatası hayallerimi yıktı. Bu hatanın düzeltilmesini istiyorum" çağrısında bulundu. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER