Okula yapılan saldırıyı kınadılar

Okula yapılan saldırıyı kınadılar...

Okula yapılan saldırıyı kınadılar
Türk Eğitim Sen Siverek Temsilciliği yayımlamış olduğu mesajile Siverek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine yapılan çirkinsaldırıyı kınadı. Mesajda şu ifadelere yer verildi.


"Son zamanlarda gerçekleşen okul kundaklama olaylarınabir yenisi de bu sabah ilçemiz Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesinegerçekleşmiştir. 


Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından okulpencereleri kırılarak okula girilmiş, öğretmenler odası ve sınıflar yakılmış;duvarlara çirkin şekilde yazılar yazılmıştır. Biz öğretmenler olarak bunlarayazı yazmayı öğretmişiz ama doğru şeyler yazmayı öğrenememişler! Bu sloganlarıatarak verilen zararlar taş duvarlara değil kendi çocuklarına, kendi halklarınave kendi geleceklerinedir. Yakılan her okul eğitim-öğretime haliyle bilinçlenmeyevurulan ağır bir darbedir. Bu eylemleri gerçekleştirenler, çözüm isteyenlerdeğil kendi sapkın ideolojilerinin sorgulanmasını istemeyen, gücü tekelindetutmaya çalışanlardır. Aksi düşünülecek olsa; insan eğiten, bilinçlivatandaşlar yetiştirmeyi amaçlayan barışçı eğitim yuvaları ateşe verilir mi?Burada ülkenin dört bir tarafından gelen öğretmenler büyük özverilerle geleceğiaydınlatmak isterken kimliği belirsiz gibi duran kirli eller eğitim ateşinisöndürmeye çalışmaktadır. Okul yakmak demek ses duyurmak değil sesi tamamenkısmak, bir çok değeri yok etmek ve geleceği karartmak demektir. BizTürk-Eğitim Sen Siverek Temsilciliği olarak bölgede başlayan bu akıl dışıeylemlerin her zaman karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bueylemlere karşıt aldığımız kararlar istikrarlı bir şekilde artarak devamedecektir. Bu eylemler bizi yıldırmak yerine içimizdeki eğitim ve bilinçlilikateşini daha da alevlendirerek onların eriyip gitmelerini sağlayacaktır. 

ONLARYAKTIKÇA BİZLER YAPACAĞIZ YAŞATACAĞIZ?"


HÜDA PAR 


ŞANLIURFA- Siverek Hüda-Par İlçe Teşkilatıdüzenlemiş olduğu yazılı basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmamHatip Lisesi yapılan menfur saldırıyı kınayarak faillerinin bir an önceyakalanmasını istedi.

Ahmet İdem tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yerverildi. "Dicle Mahallemizde bulunan 15 Eylül 2014 tarihinde eğitim ve öğretimebaşlayan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine kimliği belirsiz kişiveya kişiler tarafından menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Okulun arkabahçesindeki pencereyi kırarak içeri giren saldırganlar iki sınıf ve öğretmenlerodasını ateşe vermişlerdir. Okul duvar ve koridorlarına çirkin propagandalarınıyazan saldırganlar, okulda eğitim ve öğretim faaliyetinin aksamasına nedenolmuşlardır. Bilindiği üzere Kobani'deki olayları bahane eden bazı karanlıkkesimler tarafından çıkarılan olaylarda 50'ye yakın kişinin hayatınıkaybetmesine sebep olmuştu. Çıkan olaylarda yüzlerce işyeri, kamu binası, cami,kur'an kursu zarar görmüştü. Son olaylarda ayrıca 242 okul tahrip edilmişti.İlçemizde de İmam Hatip Lisesi'nin hedef alınması asla tesadüf değildir.Siverek halkı olarak ilçemizin huzurunu bozan, halkı tedirgin eden bu çirkinolayları tasvip etmiyoruz. İlçedeki tüm STK'ları bu anlamsız saldırılara karşıtepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz. Hüda ?Par Siverek İlçe Teşkilatıolarak bu çirkin saldırıyı telin ederek bu çirkin eylemi yapanların bir an önceyakalanmasını talep ediyoruz"


MHP İLÇE BAŞKANLIĞI


Siverek MHP İlçe BaşkanıMustafa Fettahlı  yayımlamış olduğu mesaj ile Siverek Mehmet Akif ErsoyAnadolu İmam Hatip Lisesine yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Mesajda şuifadelere yer verildi.


MehmetAkif Ersoy anadolu imam hatip lisemiz çirkin bir saldırıya maruzkalmıştır.Saldırganlar tarafından okulumuz ateşe verilmiş okul duvarlarımızaçirkince yazılar yazılmıştır.

Sondönemlerde yapılan bu saldırılar adeta egitimimize darbe vurup yetişeceknesillerimizin gelecegini karartmaktır.

Okulumuzadeta kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılıp ve yıkılmıştır.

Herne olursa olsun her ne sebep ten kaynaklanırsa kaynaklansın bizim açımızdanokullarımızı yakıp yıkanlar bizim evimizi cigerimizi yakmıştır.

MhpSiverek İlçe teşkilatı olarak bu ahlaksızca saldırıyı kınıyoruz.

MHPSiverek İlçe teşkilatı  Egitim hayatımıza darbe vurmak istiyenlerin vedestekleyenlerin karşısında her zaman  yer alacaktır.

Açıkçabelirtmek isterim ki bizim mücadelemiz bizim amacımız her zaman yapmakgüzelleştirmek memleketimizi savunmak yolundadır.

Busaldırılar yakıp,yıkmak baskı yaratmak toplumumuzda psikolojik etki yaratmatüründendir.

MHPSiverek ilçe başkanı olarak bütün siyasi partilerimizi tüm STK temsilcilerimizitoplumumuzda yaratmak istenilen baskı politikasına karşı sagduyuya davetediyorum.

Buolaylar karşısında tüm siverek olarak karşı çıkmalı bu tür eylemler kesinliklememleketimizde yer bulamıyacaktır.

Bizher zaman memleketimizin menfaatlerinin savunucusu olacak,memleketimize lekegetirecek,memleketimizin önüne geçecek her kimler  olursa olsun karşısındakararlılıkla yer alacaktır.


EĞİTİM BİR SEN


Siverek'te en son Seksenli yıllarda gördüğümüzve bir kez daha görmeyeceğimizi umduğumuz okul yakma saldırılarının aynısı düngece maalesef ilçemizde yaşanmıştır.


Siverek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmamHatip Lisesinin yakilma hadisesini 6-7 Ekim olaylarından sonra çözüm süreciüzerinden yapılan manipülasyonlarin bir devamı olarak algılıyoruz.Eğitimyuvaları olan okullarımızın önemi izahtan vareste olup okullar içinden İmamHatip Lisesinin seçilmiş olması rastlantı değildir.


Özellikle bir yerlerirahatsız etmeye ve çözüm sürecini akamete ugratma gayesi taşıyan bu menfursaldırıyı şiddetle kınıyor tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizisunuyoruz.Eğitim Bir Sen Siverek Temsilciligi


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER