MHP'li Vekilden Soru Önergesi

MHP'li Vekilden Soru Önergesi

MHP'li Vekilden Soru Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdakisorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılıolarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.22.12.2014

                                                                                      

                                                                                 

 

 

                                                                                                   Lütfü TÜRKKAN

                                                                                                                      Kocaeli Milletvekili    

 

Şanlıurfa'nınSiverek İlçesi merkezde ve kırsalda yaklaşık 1 aydır düzenli olarak elektrikkesintileri yapılmaktadır. Siverek Merkez'de 6 saat, kırsalda 8 saat kesintiuygulanmaktadır. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Siverek'te % 93 oranında kaçakelektrik kullanımı olduğunu belirtirken, Siverekliler yaptıkları tespitlerdekaçak kullanım oranının % 54 olarak belirlendiğini ifade etmektedir. Bakanlıkile elektrik dağıtım işini alan şirket arasında yapılan sözleşmede bölgedekullanılan kaçak elektrik giderinin % 68'inin şirkete ödeyeceği taahhütedilmiştir. Trafosu olmayan köylere trafo kurulması, arıza olan yerlerinarızasının giderileceği sözü de verilmiş, ancak bunların hiçbiri yerinegetirilmemiştir. Siverek halkı elektrik kullanımı konusundaki mağduriyetlerininbir an önce giderilmesini beklemektedir.

 

Bu nedenle;

 

1-Şanlıurfa'nınSiverek İlçesi'nde yaklaşık 1 aydır düzenli olarak elektrik kesintileriyapılmasının gerekçesi nedir?

 

2-SiverekMerkez'de 6 saat, kırsalda 8 saat süreyle uygulanan kesinti süresi neye görebelirlenmiştir?

 

3-Siverek'te nedenkaçak elektrik kullanımı yapılmaktadır, bu konuda Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.ile Sivereklilerin tespit ettikleri oran arasında neden farklılıkbulunmaktadır, bu konuda net ve doğru oran nedir?

 

4-Bakanlık ileelektrik dağıtım işini alan şirket arasında yapılan sözleşmede neden bölgedekullanılan kaçak elektrik giderinin % 68'inin şirkete ödeneceği taahhütedilmiştir, bu konuda ödenecek oran neye göre belirlenmiştir?

 

5-Elektrik dağıtımişini üstlenen şirkete kaçak elektrik ile ilgili olarak bugüne kadar bir ödemeyapılmış mıdır, ödeme yapılan miktar ne kadardır?

 

6-Siverek'te kaçakelektrik kullananlar tespit edilmiş midir, bu konuda nasıl bir araştırma vedenetim uygulanmaktadır?

 

7-Siverek'tetrafosu olmayan köylere trafo kurulması, arıza olan yerlerin arızasınıngiderileceği sözü verilmesine rağmen neden bugüne kadar bu konuda bir adımatılmamıştır?

 

8-Siverek'te hemmerkezde hem de kırsalda uygulanan elektrik kesintileri ne zaman son bulacak,Sivereklilerin elektrik tüketimi konusunda yaşadıkları mağduriyet nasılgiderilecektir? 


MHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA


Bilindigi üzere genel başkanımızDr. Devlet BAHÇELİ ve partimiz memleketimizin sorunlarını yakından takipetmekte ve gerekli mücadeler verilmektedir.

PartimizinŞanlıurfa da vekili olmadıgı halde Siverek imizin sorunlarını bilmekte bizzatKocaeli Milletvekilimiz Lütfü TÜRKKAN tarafından TBMM de sesimiziduyurmaktadır.

Milliyetçi HareketPartisi Siverek teşkilatı olarak toplumumuzun herkesiminin magduriyetine yolaçan elektrik sorununu yakından takip etmiş,bu sorunun bu haksızlıgınkarşısında durmayı görev bildik.

Tüm hemşerilerimesesleniyorum ki MHP de bölge siyasetçiliği yoktur.

Nerede sorun varsanerde haksızlık varsa partimiz oradadır ve o haksızlığın karşısındadır.

Genel BaşkanımızDr.Devlet BAHÇELİ ve Partimizin bölgemize,memlketimize verdigi önem ve degeraçıkça görülmektedir.

Bütün Siverek lihemşerilerimin magduriyetine yol açan sorunların her zaman savunucusu olacak vebu yolda mücadelesi görevimiz olacaktır.

Siverek lihemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyor;

Milliyetçi HareketPartisi varsa henüz çözümler bitmiş degildir,

Milliyetçi HareketPartisi varsa umutlar bitmiş çareler tükenmiş degildir...

MHP Siverek İlçeBaşkanı Mustafa FETTAHLI


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER