Kömür Çilesi

Kömür Çilesi...

Kömür Çilesi

ŞANLIURFA'nınSiverek ilçesinde Siverek kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfıtarafından her yıl yoksullara dağıtılan kömürleri almak isteyen vatandaşlarsabahın erken saatlerinde vakıf önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 


Kömür almayahak kazanan 1. ve 2. derecen yoksul vatandaşlar sosyal yardımlaşma vakfıgörevlileri tarafından verilen kömür fişlerini almak için vakıf bahçesindesabah erken saatlerde kuyruk oluşturmaya başladı.


Kadın ve erkeklerin ayrı ayrıoluşturduğu kuyruklarda bekleyen yaşlılar sabah saat 6:00 dan itibaren kuyruktabeklediklerini belirtti. 


Vakıftan kömür fişini alan vatandaşlar karayollarımüdürlüğü sahasında bulunan kömürlerini almaya gitti. Görevliler tarafındankamyonlara yüklenen kömürler ile birlikte kadın ve yaşlılar kamyon kasasındakömürlerin üzerine bindirilerek evlerine gönderiliyor. 


Hak sahibi bazı kadınlarkömür yüklü kamyona tırmanmakta zorlanırken diğer kadınlar arkadaşlarına yardımederek kamyona bindirdi. Sosyal yardımlaşma vakfı tarafından yapılan açıklamayagöre ilçe genelinde 6 bin 300 ailenin kömür yardımından yararlanacağıbelirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER