KARAYOLLARI İŞÇİLERİNDEN TEPKİ

Bu gün karayollarında yaşanan sorunların başlandığı yer taşeron hastalığıdır.

KARAYOLLARI İŞÇİLERİNDEN TEPKİ
 Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi karayolları 96 Şube Şefliğinde çalışan yol iş sendikasına bağlı bir gurup işçi taşeron işçi uygulamasına son verilmesini istediler.

       İlçenin eskiDiyarbakır karayolu üzerinde bulunan Karayolları 96 şube şefliğinin önündetoplanan bir gurup adına basın açıklamasın okuyan yol iş sendikası iş yeri baştemsilcisi Ali Dusak basın okuduğu basın açıklamasında şunları kaydetti” Bu günkarayollarında yaşanan sorunların başlandığı yer taşeron hastalığıdır.

 

 

      Taşeronluğunçalışanların işini, aşını tehdit etme noktasında yol iş sendikası müdahaleetti, müdahale sonucu karayollarına beş bin genç insanın kadroya alınması vesendika üyesi olarak toplu iş sözleşmesinden yararlanması istedik. Beş binkişiyi kadroya alacakların sözünü verenler bin kişiyi işe aldıktan sonraanlaşmayı unutarak hile yapmaya başladılar. Bu güne kadar sendika olarak Hak,Hukuk ve diyalog yolundan hiçbir zaman vaaz geçmedik, biz didişmekten yana,Ülkeye zaman kaybettirmekten yana değiliz haklarımızın ve işimizin mücadelesiniverdik.

 

 

       Yargıya gittik Yargıtay karayollarında taşeron işçisi adı altına çalıştırılanişçilerin işe başladıkları tarihten beri karayolları genel müdürlüğü işçisi olduğunakarar vermesine rağmen bu güne kadar bu hukuk kararı uygulanmadı, tersinekarayolları özeleştirilmeye çalışılıyor, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları genel müdürlüğünün yaşanan hukuksuzluğabir son vermesini istiyoruz” Dedi.

 

 

      İşçiler basın açıklamasınınardından sessizce dağıldılar. 

 

Haber MEHMET SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER