KADEP Eski Genel Başkan Yardımcısından Başbakana Mektup

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bingöl havalimanının açılışını yaparken yaptığı konuşmada Şırnak'ta yapılacak olan havalimanına Merhum Şerafettin Elçi'nin isminin....

KADEP Eski Genel Başkan Yardımcısından Başbakana Mektup
Siverek'te ikamet eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Eski genel başkan yardımcısı Nadir Yektaş'tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür mektubu.
       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bingöl havalimanının açılışını yaparken yaptığı konuşmada Şırnak'ta yapılacak olan havalimanına Merhum Şerafettin Elçi'nin isminin verileceğini duyurması üzerine KADEP Eski Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yektaş Başbakana teşekkür mektubu gönderdi.

      Yektaş gazetecilere yaptığı açıklamada ''Yıllardır yapılan mücadelede Merhum Başkanımız Şerafettin Elçi, çözüm süreci ve yeni Anayasa hazırlanırken, hasta yatağında bile Anayasa komisyonuna taslak sunmuş ve Başbakana telefon görüşmesinde gerekirse Ambulansla Kandil'e giderim demişti. Son nefesine kadar siyaset hayatına devam eden bu büyük insanın adının Şırnak'ta yapılan havalimanının adının verilmesi, tüm Kürt ve Türkiye Halkları'na halkların kardeşliği için sürecin samimi, kararlı mesajı oldu. AK PARTİ ve şahsınızın, bakanlarınızın, partililerin kararını yürekten kutlar, partimiz KADEP adına şükranlarımızı iletir, başarılar dileriz'' dedi.

İşte Mektubun Tamamı

SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BAŞBAKANI
AK PARTİ GENEL BAŞKANI


     İktidara geldiğinizden günümüze kadar; Türkiye'de demokrasinin hayata geçirilmesinin önündeki engeller önemli ölçüde kaldırılmaya çalışılıyor. Çağdışı uygulamalarla insan temel hak ve özgürlükleri uzun yıllar ihlal edildi. Engellerin kaldırılması ve uygulanabilir çabalara rağmen beklenilen-beklenilmeyen engellerle karşılaşılıyor. Yine rafa kaldırılan uluslar arası hukuk kurallarının, iktidarınızca, uygulanabilmesi için şahsınız ve partiniz yoğun çaba içinde.

     Yıllardır kangrenleşen sorunların bir çırpıda pürüzsüz, hatasız demokrasinin inşası mümkün değil. Önemli olan; yanlışların üzerine kararlı bir şekilde gitmektir. Eleştiri-özeleştiri mekanizması işletilerek, asker-sivil-aydın hegemonyasına son vermek. Hukuğun üstünlüğü, demokratik temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Şahsınızın ve partinizin sağduyusu ve kararlılığı ile Türkiye demokrasisinde yol alınabileceği kanısındayız.
Elbette yeterli değil. Sizin deyiminizle, ''YETERLİ DEĞİL AMA YOLA DEVAM'' belirlemenizi izliyoruz. Ve destekliyoruz. Yıllardır Türkiye'nin toplumsal temel sorunlarından biri olan Kürt Halkı'nın demokratik taleplerinin çözümünde gösterdiğiniz yoğun çaba takdire şayandır. Kat edilen süreç yeterli değil, ama yola devam. İktidarların sosyal şoven- ırkçı yanlışlarıyla halklarımızın çektiği çileye son verilmeli. Partinizin ve şahsınızın kararlılığı, çözüm süreci için güven vermektedir. Demokrasi güçlerinin de katkısıyla kamuoyunun desteği kazanıldı. Azami adımlar geç kalınmadan atılmalı.

      PKK önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın ve parti yönetim kadrosuyla, BDP ve Merhum Genel Başkanımız Sayın Şerafettin Elçi ve KADEP kadrolarının ısrarlı çabalarıyla barış süreci gerçekleşti. Merhum Genel Başkanımızın, demokratik çözüm için, ''ÇÖZERSE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, ABDULLAH ÖCALAN ve BİZLERİN KATILIMIYLA ÇÖZÜLÜR'' yorumu günümüzde işlevini kazanmış durumda. Bütün engellemelere, provakasyonlara rağmen ''SAĞ DUYU'' eğemen kılınarak ''ÇÖZÜM SÜRECİ'nin'', kararlılıkla, devam etmekte olduğunu memnuniyetle izlemekteyiz.

     Türkiye Halkı'nın, anayasal temel hak ve özgürlüklerinin " Türk- Kürt ve azınlıkların " anayasal teminat altına alınması için Sayın Şerafettin ELÇİ, yaşam boyu mücadele etti. Çok ağır hastalığına rağmen yatağından kalkarak anayasa komisyonuna anayasa taslağı sundu. Sayın Başbakan'a telefonla başvurarak, " gerekirse çözüm içi ambulansla Kandile giderim " çağrısında bulundu.
     AKP iktidarının, Türkiye genelinde ki yatırımların hizmete sunuluşunda; Merhum KADEP Genel Başkanı Sayı Şerafettin ELÇİ isminin ŞIRNAK Hava Alanı'na atfedilmesi, tüm Kürt ve Türkiye Halkları'na halkların kardeşliği için sürecin samimi, kararlı mesajı oldu. AK PARTİ ve şahsınızın, bakanlarınızın, partililerin kararını yürekten kutlar, partimiz KADEP adına şükranlarımızı iletir YOLUMUZA DEVAMDA başarılar dileriz.

SAYGILARIMIZLA
KADEP KURUCULAR KURULU ÜYELERİ
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER