İMAM'A KIZGIN YAĞ DÖKTÜ

‘Kuma getireceğim’ diyen imama karısından akıl almaz ders...

İMAM'A KIZGIN YAĞ DÖKTÜ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’ne bağlı Karabahçe  Köyü’nde imamlık yapan 2 çocuk babası 40yaşındaki İsmail Ö. teyzesinin kızıyla duygusal ilişki yaşadığı dedikodusuyayılınca karısı 36 yaşındaki Nesrin Ö., tencerede ısıttığı kızgın yağı, evegeç gelen kocasının üzerine döktü.

Nesrin Ö., acıyla dışarı fırlayan kocasının kafasına bu kez sıcak su döktü.İsmail Ö. ile kavgayı ayırmaya çalışan oğlu M. Ö.’nün, vücudunda 2. ve 3.derece yanıklar oluştu.


Kuma getireceğim’ diyen imama karısından akıl almaz ders...

İmam'ın 25 Temmuz 2011’de de iddiaya göre “İkinci eş getirip evleneceğim”demesi şiddetli bir tartışmaya neden olmuş ve yine eşi tarafındantartaklanmasıyla sonuçlanmış.

SAVCILIK SİLAH OLARAK "KIZGIN YAĞ" RAPOR ETTİ

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı, Nesrin Ö.’nün olayda kullandığı kızgın yağ vesıcak suyu “silah” sayarak “birinci derece akrabayı kasten yaralama” suçundankocası ve oğlu için 5’er yıl olmak üzere 10 yıl hapisle cezalandırılmasınıistedi.

Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya can güvenliği nedeniylekoruma altına alınan Nesrin Ö. katılmadı. İsmail Ö. ve oğlu M.Ö. mahkemedehazır bulundu.

KASTEN ADAM ÖLDÜRME

Mahkeme heyeti, hakkında “yaralama” suçundan dava açılan Nesrin Ö.’nün, ağırcezada yargılanması gerektiğine hükmetti.

Heyet, “Sanık, müşteki İsmail’e yönelik ilk önce tencerede ısıttığı kızgın yağıfırlatmış ve bu eyleminden çok kısa bir süre sonra da su ısıtıcısıyla ısıtılmışsıcak suyu başından aşağı doğru boşaltmıştır. Sanığın kararlılıkla ve çok kısazaman aralıklarıyla müştekiye kızgın yağ ve sıcak su dökmesi eylemlerinin birbütün olarak değerlendirilmesinde sanığın kasten yaralama değil öldürmeyeyönelik kastı olduğu kanaati oluşmuştur.

Sanığın kızgın yağı silah olarak kullandığı da dikkate alındığında kasten adamöldürmek suçundan yargılanmalıdır” dedi.

MÜEBBET İSTENİYOR

Mahkeme, gerekçeli kararında Nesrin Ö.’nün TCK’nın 82’nci maddesi uyarınca“Altsoy ve eşi kasten öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapiscezasıyla yargılanması gerektiğine hükmetti. Ardından Nesrin Ö.’nün kastenöldürme suçunu elinde olmayan sebeplerden tamamlayamadığı için TCK’nın 35.maddesi uyarınca 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.

     Dosya Siverek 1. Ağır CezaMahkemesi’ne gönderildi. Şanlıurfa’da kıskançlık yüzünden imam olan kocasıİsmail Ö.’nün üzerine kızgın yağ döken ve “yaralama” suçundan yargılanan NesrinÖ., ağır cezalık oldu. Görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesinegönderen Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, “Sanık kızgın yağı silah olarakkullanmıştır, kasten adam öldürmek suçundan yargılanmalıdır” dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER