İlçelere toplu taşıma modeli

Büyükşehir Belediye Meclisi, Şanlıurfa, Viranşehir ve Siverek otogarlarının işletme sözleşmelerini feshetme kararı aldı.

İlçelere toplu taşıma modeli
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, kent merkezindeki otogar ile Viranşehir ve Siverek otogarlarının işletme sözleşmelerini feshetme kararı aldı. Bu otogarlarda bulunan kırsal otobüs terminalleri ile bunlara bağlı otopark ve eklentileri toplu taşıma sistemine uyumlu hale getirilecek. Meclis, buraların 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunda encümene yetki verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarının son birleşimi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç'ın başkanlığında gerçekleşti. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.



MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TAAHHÜT VERİLDİ

İlk gündem maddesi kentsel dönüşümle ilgili olarak taahhüt verilmesi konusu oldu. Eyyübiye İlçesi'nde Kendirci, Onikiler Mahallesi'nde 5 hektarlık alan ile Yenice Osmanlı Mahallesi'nde 27,5 hektarlık alanlar kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmişti. Söz konusu yerlerin projelerinde kullanılmak üzere Akçamescit'te konut rezerv alanı olarak ilan edilmesi Eyyübiye Belediyesi tarafından planlanıyor. TOKİ ve Eyyübiye Belediyesi söz konusu parseller için hazine aleyhine tapu iptali ve tescil davası açıldığında oluşabilecek zararların Eyyübiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına dair Milli Emlak Müdürlüğü'ne taahhüt verilmesi konusu meclisin onayına sunuldu ve kabul edildi. Buna göre kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen yerlerin dönüşümünde rezerv alanı olarak amacı doğrultusunda kullanılması şartıyla Eyyübiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi eşit şartlarda sorumlu olacak şeklinde karar alındı.



OTOGARLARIN SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLECEK

İkinci gündem maddesi ise otogarla ilgili oldu. Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'nın yazısında "Şanlıurfa, Viranşehir ve Siverek otogarı ile bu otogarlarda bulunan kırsal otobüs terminalleri ile bunlara bağlı otopark ve eklentilerinin işletilmesi sırasında il genelinde yürütülmekte olan toplu taşıma sistemindeki gerekli uyum ve koordinasyonun sağlanması amacıyla halen devam eden işletme sözleşmelerinin fesih edilerek, bahse konu otobüs terminallerinin işletilmesi ve diğer iş ve işlemlerin yapılması amacıyla devlet ihale kanununun hükümleri çerçevesinde ihale ile kiraya verilme şeklinde değerlendirilmesi daire başkanlığımızca uygun bulunmuştur." ifadeleri yer aldı. Yazı da ayrıca otogar ve eklentilerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi hususunda karar alınması için encümene yetki verilmesi ve karar için meclisin onayına sunulması ifadeleri yer aldı. Okunan maddenin ardından yapılan oylama ile encümene yetki verilmesi konusu kabul edildi.



SURUÇ'A YENİ KAYMAKAMLIK KONUSU İMAR KOMİSYONU'NDA

Daha sonra İmar Komisyonu'na havale edilecek konulara geçildi. İlk madde, Suruç Sarayaltı Mahallesi'nde bulunan yurt alanının kaymakamlık olarak düzenlenmesine yönelik uygulama imar planı değişikliği konusu, ikinci madde ise Haliliye İlçesi Keçeli Mahallesi'nde 144 nolu alan üzerinde güneş enerjisi üretim alanı yapımına yönelik hazırlanmış olan imar planı değişikliği talebi oldu. Her iki madde de yapılan oylama ile İmar Komisyonu'na havale edildi.



ŞUSKİ'YE 112 MİLYON EK BÜTÇE VERİLDİ

Yapılan oylamanın ardından ŞUSKİ Genel Kurulu maddelerine geçildi. İlk olarak ŞUSKİ'ye ek bütçe verilmesi konusu gündeme geldi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun verdiği rapor doğrultusunda ŞUSKİ'ye 112 milyon 628 bin 701 TL ek bütçe yapılması hususu meclisin oylarına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda ŞUSKİ'ye ek bütçe verilmesi kabul edildi. ŞUSKİ Genel Kurulu'nun ikinci maddesi ise atık sularının kanalizasyona deşarj yönetmeliği oldu. Plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan rapor mecliste oylamaya sunuldu ve kabul edildi.



Mustafa PAYIK/AJANS URFA 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER