İbrahim Ayhan Siverek'te

Anayasa Mahkemesi BDP'li tutuklu Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında...

İbrahim Ayhan Siverek'te
Anayasa Mahkemesi BDP'li tutuklu Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında 'Tutukluluğun makul süreyi aşarak ihlal edildiğine' ve 'Seçilme hakkının ihlal edildiğine' karar vermesinin ardından avukatları Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine 'tahliye' için başvuruda bulunmuştu. PKK'nin şehir yapılanması olan KCK ana davasından Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekillerinin avukatlarından Cihan Aydın, bugün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusunda bulunmuştu. Mahkeme de bugün tahliye kararını açıkladı.

    Tahliye kararının ardından Diyarbakır'da akşam 17.00'da tahliye olan Ayhan'ın memleketi Siverek'te de büyük bir heyecan vardı. Saatler öncesinden İlçenin Güzelkuyu meydanında toplanan kalabalık Ayhan'ı bekledi.
      20.00'da Siverek'e gelen BDP Milletvekili Ayhan'a Siverek'in girişinde havai fişekli karşılama yapan İlçe teşkilatı uzun araç kuyrukları oluşturarak Güzelkuyu meydanına ancak 45 dakika da gelebildi. Burada Ayhan'ı bekleyen kalabalık sloganlar ve zılgıtlarla karşıladı. Yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Güçlükle kalabalık içinde ilerleyen Ayhan konuşma kürsüsüne çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Uzun tutukluluk süresine dikkat çekerek KCK tutuklularının rehin aldığını iddia ederek tahliye edilmesinin sembolik olduğunu ve hala cezaevlerinde binlerce KCK'lının yattığını belirtti. 

      İşte Ayhan'ın konuşmalarından satır başları; "Bugün bizim çıkışımız çok sembolik bir şekilde gerçekleşmiştir. Halen binlerce arkadaşımız zindanlara rehin olarak tutulmaktadır. Bu arkadaşlarımız bu rehine politikası ile teslim alınarak haklı ve onurlu mücadelelerinden vazgeçirilmeye çalışılmaktadır. Onların sizlere direniş selamlarını getirdim.
      Sizlerle çok emekler ve bedeller ödeyerek büyük bir direniş sergilediniz. Siverek gibi bir yerde bu direnişin destanlarını yazdınız. Ben inanıyorum ki bundan sonrada bu destanın ateşini güçlü bir şekilde yakacak halkımızın bu güçlü özgürlük yürüyüşünü zaferle taçlandıracaksınız. Her zaman halkımızın özgürlük mücadelesinde kendi kimliğimizle kültürümüzle dilimizle yaşama azmimizi özgürce ifade etmeye çalıştık. Zindanlara atılmadan önce de bu taleplerimizi bu istemlerimizi yerine getirmenin çabası içerisinde olduk. Şunun altını çizerek vurgulamak istiyorum bizleri nasıl zindana attılarsa, zindandan çıktıktan sonrada aynı inanç ve kararlılıkla özgürlük yürüyüşümüz bu onurlu yaşam mücadelemiz güçlenerek büyüyerek hep beraber sizinle birlikte devam edecektir. Zalimlere inat 4 yıl sonrada da olsa bugün bu meydanda dimdik ayaktayız daha da güçleneceğiz"
dedi.

     Ayhan konuşmasının ardından kendisini karşılamaya gelen kalabalığa teşekkür ederek Hilan'a ardından Şanlıurfa'ya gideceği belirtildi.
      Ayhan'nın aracı zaman zaman kalablık tarafından kesilerek sevgi gösterileri yapıldı.


Haber: Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER