Huda Par Siverek Caddesi esnafının sorunlarını dinledi

HUDA PAR Siverek İlçe Teşkilatı Siverek Caddesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 Huda Par Siverek Caddesi esnafının sorunlarını dinledi
HUDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak ve yanındaki heyet Siverek Caddesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.


Her cuma günü cuma namazının ardından ilçe esnafını ziyaret eden İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak bu haftada Siverek Caddesini ziyaret etti. Huda Par olarak her hafta ilçenin bir caddesini ziyaret ettiklerini belirten Sımak, " Yalnız seçim dönemlerinde değil her zaman halkımızın yanındayız. Bugün belki sorunların çözümü noktasında bir posizyonda değiliz ama halkımızın sorunlarını dile getirerek sesleri olmak istiyoruz. İlçemizde şahit olduğumuz yada bizi ulaştırılan tüm sorunları basın aracılığı dile getirerek yetkilileri harekete geçirmeye çalışıyoruz. 


Siverek Devlet Hastanesine 2 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı daha geliyor


Siverek Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor sıkıntısını dile getirmelerinin ardından olumlu bir gelişmenin yaşandığını belirten İlçe Başkanı Sımak, "Huda Par Siverek İlçe Teşkilatı olarak 8 Aralık 2017 tarihinde Siverek Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastanedeki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı yetersizliğini Siverek Devlet Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Mehmet Satılmış ile görüşmüştük. 250 bin nufüslü ilçemizde 6 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı görev yapması gerekirken poliklinikte 1, doğumhanede 1 olmak üzere 2 kadın hastalıkları doğum uzmanının görev yapması ilçemiz adına utanç kaynağıydı. Allah'a şükür bu ciddi sorunu dile getirmemizin ardından geçte olsa hastanemize 2 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı daha atandı. Umarız hastanemizdeki doktor sıkıntısı bir an önce çözülerek vatandaşlarımızın tedavi için şehir dışına çıkmasının önüne geçilir" dedi. 


Marketler zinciri esnafı zorluyor


Siverek Caddesi esnafını ziyaretleri sırasında esnafın marketler zincirinden dert yandıklarını belirten Sımak, " Küçük esnaf kan ağlıyor. İlçemizde sayıları 40'a ulaşan büyük marketler küçük esnafı kepenk kapatma noktasına getirdi. Yaklaşık olarak her ay 4 milyon TL cirosu olan marketler sıcak parayı dışarı aktarıyorlar. Buda ilçemize sıcak paranın girmesine engel olarak piyasasının canlanmasını önlüyür. Devlet, marketler zincirine sınırlama getirilerek küçük ensaflarımızı desteklemelidir.

Siverek Caddesinde her gün maddi hasarlı kazalar oluyor

Hüda Par İlçe Başkanı Sımak, Siverek Caddesindeki kavşaklarda her gün kazalar yaşandığını, kazaların önlenmesi noktasında kavşaklardan caddeye çıkarken sürücülerin dikkatli olması noktasında esnafın şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER