HDP'li Ayhan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

HDP'li Ayhan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
 HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. 

HDP'li Ayhan yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ''Değerli Basın Emekçileri; Halkın gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olan iletişim özgürlüğü, insanca yaşamanın, saydam bir yönetime kavuşmanın ve demokratik bir sistemin temel koşuludur.


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28. maddesi, iletişim özgürlüğü açısından çok önemli hükümler içermektedir: "Basın hürdür, sansür edilemez. (?) Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır." Anayasanın 29. maddesi "Süreli ve Süresiz Yayın Hakkı"nı teminat altına alırken, 30. madde "Basın Araçlarının Korunması"nı öngörmektedir. Ancak uygulamada ülkemizin, basın ve ifade özgürlüğü açısından dünya sıralamalarında son sıralarda yer alması demokrasimiz açısından utanç kaynağıdır.


Basın ve ifade özgürlüğü ile halkın haber alma hakkı görevini yerine getiren gazetecilerin birçok sorunla boğuştuğu bilinen bir gerçektir. İktidarların hoşuna gitmeyen yazı ve haberleri yüzünden gazeteci ve yazarların işlerine son verdirilmekte, yargı kıskacına alınmaktadırlar. Şu an çok sayıda basın emekçisi hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulmaktadır. KHK lar ile Çok sayıda gazete ve televizyon kapatılarak binlerce basın emekçisi işsizliğe mahkum edilmiştir.


Ülkemizde ve bölgemizde geleceğimizi ciddi bir biçimde etkileyecek gelişmeler yaşanmaktadır. Bu zor koşullarda, önemli bir kamu görevi olan, halkın gerçekleri öğrenme hakkını, basın meslek ilkeleri doğrultusunda sağlamaya çalışan siz değerli gazetecilerin günü olan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü" kutlar, daha özgür ve uygun koşullarda çalışmanız dileğiyle başarılar dilerim.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER