HDP'li Ayhan Siverek'te Kesilen Ağaçları Meclis Gündemine Taşıdı

HDP'li Ayhan Siverek'te Kesilen Ağaçları Meclis Gündemine Taşıdı

HDP'li Ayhan Siverek'te Kesilen Ağaçları Meclis Gündemine Taşıdı
Siverek'te olimpik yüzme havuzunda yapılan çalışmalar esnasında kesilen ağaçlar meclise taşındı.

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Siverek'te yeşil alan olarak kayıtlı olan bölgede kesilen ağaçlar nedeni ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması için soru önergesi verdi.


Ayhan yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ''Siverek ilçemizde, mevcut imar planında yeşil alan olarak kayıtlı olan 1872 ADA, 6 NO lu alan halen olimpik yüzme havuzu ve kamuya açık piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Ancak imar planında herhangi bir değişiklik yapılmamasına, belediye meclisinde konu ile ilgili herhangi bir karar alınmamasına rağmen söz konusu bölgede, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Kültür Sarayı inşaatı kazı çalışmaları başlatılmıştır. Kazı kapsamında ilçenin tek olimpik yüzme havuzu yıkılmış, bölgede bulunan onlarca yıllık çok sayıda ağaç kesilmiş, ilçenin iki mesire alanından biri fiilen kapatılmış durumdadır.

Elbette önemli kültürel sanatsal birikimleri olan ilçemizin bu birikimlerini değerlendirebileceği, gençlerimizin yeteneklerini geliştirebileceği kültür merkezlerine ihtiyaç vardır. Ancak bu ihtiyacın giderilmesi için mevcut değerlerin heba edilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Bu Bağlamda;

1.​ 1862 ADA, 6 NO lu alan mevcut imar planında yeşil alan olarak mı gözükmektedir.

2.​ Mevcut imar planında söz konusu bölge ile ilgili herhangi değişikliğe gidilmiş midir?

3.​ Söz konusu alanda Kültür Sarayı inşaatı kazı çalışmaları başlatılması ile ilgili olarak belediye meclisinin herhangi bir kararı mevcut mudur?

4.​ İmar planında yeşil alan olarak belirlenmiş bölgede, hiçbir imar değişikliği ve meclis kararı bulunmadan inşaat yapımı mevzuata aykırı değil midir? Mevzuata aykırı ise sorumlular hakkında herhangi bir işlem başlatacak mısınız?

5.​ İlçeye kazandırılacak bir Kültür Merkezi için ilçenin tek olimpik yüzme havuzu ve önemli bir mesire alanının kaybedilmesini nasıl değerlendirmektesiniz?

6.​ İlçede Kültür Merkezi yapılacak başka bir alan bulunamamış mıdır? Kültür Merkezi inşaatı yer tahsisi için ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

7.​ Kültür Merkezi kazı çalışmaları kapsamında kaç ağaç kesilmiştir? Kesilen ağaçlar kaç yaşındadır? Proje tamamlanıncaya kadar kaç ağacın kesilmesi öngörülmektedir?
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER