HDP Ve DBP'den Dokunulmazlık Protestosu

HDP Ve DBP'den Dokunulmazlık Protestosu

HDP  Ve DBP'den Dokunulmazlık Protestosu

ŞANLIURFA'nınSiverek ilçesinde HDP ve DBP ilçe yönetiminden dokunulmazlık protestosu.İlçenin kanlıkuyu meydanında toplanan partililer basın açıklaması düzenleyerekmecliste dokunulmazlık oylamasını protesto etti. 


Meydanda toplanan kalabalıkadına basın açıklamasını HDP ilçe eş başkanı Kamil Göktaş okudu, Göktaş Basınaçıklamasında şöyle HDP ile siyaset alanında baş edemeyenler zor kullanarakellerindeki baskı aygıtlarını ve meclisteki sayısal çoğunluklarını kullanarakpartimizi susturmaya çalışmaktadır. Kimin mecliste olacağına halk değil iktidarve onun destekleyicileri karar veriyor. 


1993 yılında DEP'li Kürt siyasetçilerini yaka paça meclisten atan zihniyetTürkiye siyasi tarihinde telafisi imkansız tahribatlar yaratmıştır. Bu gün buzihniyetin tekrarı Türkiye'nin siyasi geleceği açısından daha ağır ve telafisiimkansız tahribatlar yaratacaktır. Bu gün mecliste olan ve EVET oyu kullanantüm siyasiler bizi bekleyen karanlık sürecin bir parçası olmaktan kurtulamayacaklar.1990lı yıllardaki özel savaş yöntemlerinin , 1993 yılında DEP' lilerinmeclisten atılmasının ve 2009 yılında KCK adı ile başlayan siyasi soy kırımoperasyonlarının Kürt sorununu çözmediği, bil akis Türkiye tarihine kara birleke olarak geçtiği ortada iken bu gün aynı yöntemlerin denenmesinin hattaötesine geçilmesinin demokratikleşmeye ve Kürt sorunun çözümüne hiçbirkatkısının olmayacağı açıktı. 



Bir kez daha vurgulayalım ki zulüm ve baskıyla hiçbir iktidar abat olmamıştır.Savaş iktidarına karşı muhalefet eden tüm yapıları siyaset alanından silmeçabaları dün olduğu bu gün de sonuçsuz kalacaktır. Böyle süreçleri iyi bilensiyasi hareketler mücadelelerini çok daha güçlü bir biçimde devamettireceklerdir. 



Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun demokratik çözümü ve kalıcı barışıntesisi için hukuksuzluklara ve saldırılara karşı mücadelemiz sonuna kadarsürecektir.



Basınaçıklamasının ardından partililer sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER