Hdp Ve Dbp'den 15 Şubat Yürüyüşü

Hdp Ve Dbp'den 15 Şubat Yürüyüşü...

Hdp Ve Dbp'den 15 Şubat Yürüyüşü

ŞANLIURFA'nınSiverek  ilçesine HDP VE DBP İlçe örgütü ilçenin hürriyet caddesi üzerindebulunan Lezgo'nun parkında toplanarak Abdullah Öcalan'ınKenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16. yılı dolayısıyla yürüyüşve basın açıklaması düzenledi. 


Hükümet konağı önünde bulunan parkta toplananyaklaşık 300 kişilik grup ellerinde " Öcalan'ın özgürlüğü halklarınözgürlüğüdür" yazılı pankartlarla sloganlar eşliğinde ilçenin Güzel kuyumeydanına yürüdü. 


Burada yapılan basın parti yöneticisi İ. Halil Bektaş yaptığıbasın açıklamasında şöyle dedi. 


15 Şubat Uluslararası komplusunun 16'ncıyılını geride bırakıyoruz. Bu komployla halklarımızın birbirine kırdırılmasıhedeflenmiştir. Halklar birbirini kırarken, Kürt özgürlük hareketi tasfiyeedilmeye çalışılmıştır. Sayın Öcalan'ın İmralı'daki duruşu ve Kürt halkıÖnderinin etrafında kenetlenmesi ve direnmesiyle komployu boşa çıkarmıştır

16 yıllıkimralı pratiğinin geldiği nokta halkımızın özgürlük mücadelesinde önemligelişmeler sağlanmıştır. Türkiye Devleti ve iktidarı tarafından itibarsızlaştırılmakistenen sayın Öcalan, bu gün devletin çözüm için masaya oturduğu önemli birşahsiyet olmuştur. sayın Öcalan'ı itibarsızlaştırarak, Kürt Özgürlük hareketiniboğmaya ve tasfiye etmeye çalışmışlardır. Gerek Türkiye'de gerekse uluslararasıçevrelerde sayın Öcalan'dan dost düşman saygı ile söz etmektedir. Kürthalkının irademdir dediği ve tek muhatap olarak belirttiği sayın Öcalan'ınkoşullarının değiştirilmesi gerekmektedir.


 Barışın mimarı Sayın Öcalan'ınözgürlüğü özgürlüğümüzdür diyoruz, kendi halkıyla kendi örgütüylebuluşmalıdır. 


15 şubat uluslararası komplonun 17 nci yılına girerkenkomploya karışan tüm tarafları kınıyoruz, yaşasın halkların özgürlük vedemokrasi mücadelesi, yaşasın eşit ve onurlu barış diyoruz. Basın açıklamasınınardından grup daha sonra olaysız şekilde alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER