Gıda ve Tarım Bakanı Faruk Çelik Siverek'te Önemli Açıklamalar Yaptı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Gıda ve Tarım Bakanı Faruk Çelik Siverek'te Önemli Açıklamalar Yaptı
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.


İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinde yapılan programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İlçe Kaymakamı Metin Demirel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek'te bulunan Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bir çok vatandaş katıldı.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına dikkat çekerek yeni sistem hakkında vatandaşları bilgilendirerek şunları kaydetti. "Daha önce düşmanlarımız kimse kendini açık açık belli etmiyordu ama bugün referandum gündeme geldiğinde baktık ki düşmanlarımız artık kendini gizleme gereği bile duymamaya başladılar. Çünkü referandum söz konusu olduğunda baktık ki herkesten önce Avrupa karşı çıkmaya başladı. Size ne ki Tükiye'ye başkanlık gelmiş veya gelmemiş. Bunlar güçlü bir Türkiye istemiyorlar, bunlar bu bölgede barış istemiyorlar. Tutturmuşlar tek adama başka bir şey söyledikleri yok. Bugün Siverek'te bir Belediye Başkanı yok mu, Şanlıurfa'da bir belediye başkanı yok mu veya Şanlıurfa'nın bir Valisi yok mu ya da Siverek'in bir Kaymakamı yok mu? Peki neden Türkiye'yi yöneten iki kişi olsun. Bugün Siverek'te iki Kaymakam olabilir mi sizce ? İşte bunun için tek bir yöneticinin olması şart diyoruz. İşlerin hızlı bir şekilde olması için Türkiye'nin hızlı büyümesi için bunlar şart diyoruz" dedi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ayrıca Siverek'te 2018 yılı sonuna kadar yapılacaklar hakkında Siverek'e müjde verdi. Siverek'in yıllardır bir il olma talebi var emin olun gündemimize böyle bir konu geldiği zaman İl olacakların başında Siverek geliyor şüpheniz olmasın diyerek şunları kaydetti."Yıllardır yılan hikâyesine dönen Organize Sanayi için sona yaklaşıldığını yakın bir tarihte Siverek organize sanayiye kavuşacak. Siverek'te grup yolları ve sıcak asfalt yolu olmayan hiçbir yer kalmayacak. Hilvan ? Siverek karayolu ihalesi yapıldı ve yılsonuna kadar tamamlanacak. Viranşehir ? Siverek yolu içinde yine aynı şekilde 2018 yılının sonunda kadar tamamlanacak. Siverek'te sulama kanallarını kazandıracağız. Sivereklilerin ve Milletvekili Kardeşimiz Kasım Gülpınar'ında çok talep ettiği Organize besi bölgesi içinde çalışmalara başladık onu da Siverek'e kazandıracağız. Burada kayıt alan arkadaşlar kayıtlarını tutsun 2019 yılına kadar köylerimizin içinde üst yapı ve yolları tamamen yapılacak bunun sözünü veriyorum" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarına kapalı olarak devam eden toplantı yaklaşık iki saat sürdü. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER