Fakıbaba: Sözümün arkasındayım, çarpıtanlar oldu

DHA'nın yaptığı haberin bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları tarafından çeşitli şekillerde yorumlanması üzerine Bakan Fakıbaba yeniden açıklama yaptı.

Fakıbaba: Sözümün arkasındayım, çarpıtanlar oldu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın memleketi Şanlıurfa'da bayram programı devam ederken, "yolsuzluk" konusunda yaptığı açıklama gündeme oturdu.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) bugün geçtiği ve çeşitli şekillerde yorumlanmaya müsait Bakan Fakıbaba'nın konuşması özellikle farklı siyasi partilerden muhaliflerin elinde büyük koz oldu. Faruk Çelik'i ve AK Parti'yi hedef alan haber ve paylaşımların ardından Bakan Fakıbaba yeniden açıklama yaptı. Bu kez Anadolu Ajans'a (AA) konuşan Fakıbaba, şunları kaydetti: "Benden önceki arkadaşların ciddi bir şekilde mücadele ettiğini, benim de aynı kararlılıkla mücadele edeceğimi belirttim. Arkadaşlarımızın mağdur olmayacağını ilettim. Bundan böyle sahte faturayla ilgili devleti zarara uğratanlara yönelik gereğini yapacağımı söyledim. Bu bazı haberlerle çok yanlış yöne çekilmiştir. Sanki 'Benden önceki arkadaşlar. Yolsuzluk yapıyor, AK Parti yolsuzluk yapıyor'. Bu gerçekten üzücü bir olaydır, haberin doğru verilmesi lazım. Bu basın etiğine uygun değildir. Sözlerim tekrar gözden geçirildiğinde böyle sözler söylemediğim anlaşılıyor."



'YİNE AYNI SÖZÜMÜN ÜZERİNDEYİM'

Sahte fatura kullananları hedef aldığını ifade eden Bakan Fakıbaba, ""Kastım sahte fatura düzenleyen az sayıdaki firmayla ilgili mücadelemdir. Şunu söyledim, 'Erkekse bu firmalar bir daha sahte fatura düzenlesinler, ben onlarla gerekli mücadeleyi yapacağım' dedim. Yine aynı sözümün de üzerindeyim. Benden önceki bakan arkadaşım da aynı şekilde mücadele etmiştir. Ben de aynı şekilde bu mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğim." diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER