Eski Devlet Hastane Binası Harran Üniversitesine Tahsis Edildi

STK’ların talepleri doğrultusunda Devlet Hastanesine ait eski bina, Harran Üniversitesine tahsis edildi.

Eski Devlet Hastane Binası Harran Üniversitesine Tahsis Edildi

      Siverek Devlet Hastanesinin yeni yapılan binasına taşınmasının ardından boş durumda bulunan 100 yataklı Siverek Devlet  Hastanesinin eski binasının Harran üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmesi için Siverek’teki sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın girişimleri sonucunda eski hastane binasın  Harran Üniversitesi'ne devredildiği belirtildi.

     

    İlçemizde bulunan sivil toplumkuruluşlarından oluşan Sivil İnisiyatif heyeti 2013 yılı yatırım programınaalınmayan Siverek meslek yüksekokuluna yeni binaların tahsisi konusunda ortakkarar aldı.

    

      Talepleriarasında bulunan Yatılı bölge okulunun çok amaçlı liseye dönüştürüleceğininbelirtilmesi üzerine çeşitli eylemlere hazırlanan STK’ların talepleridoğrultusunda Devlet Hastanesine ait eski bina, Harran Üniversitesine tahsisedildi.

    

     AKP ilçebaşkanlığı tarafından düzenlenen yemekli toplantıda toplanan STK’ ları eski Devlethastanesinin binasının tahsis edilmesi sevindirici bir durum ancak,Oluşturduğumuz Sivil İnisiyatif heyeti meslek yüksekokuluna YİBO’nunda Tahsisedilmesi ve daha geniş vadeli yatırımlar için meslek yüksekokulu için arsatemini için çalışmalarımız devam edecek dediler.

 

Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER