Elektrik Kesintilerinin Tek Nedeni Kaçak Kullanımı mı ?

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bazı mahallelerde sürekli yaşanan kesintiler nedeni ile vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor.

Elektrik Kesintilerinin Tek Nedeni Kaçak Kullanımı mı ?
 Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bazı mahallelerde sürekli yaşanan kesintiler nedeni ile vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor.

Sadece Siverek değil Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde sık sık yaşanan kesintiler nedeni ile vatandaşlar yol kapatıp eylem yapıyor ancak buda yaşanan kesintilere çözüm olmuyor. Yaptığımız araştırma sonucu Siverek'te elektrik kesintilerinin nedeni kaçak kullanımdan çok alt yapının eski olması, TEDAŞ bünyesinde çalışanların tecrübesizliği ve yetersiz eleman çalıştırılması olduğu öğrenildi. 


Siverek'te bazı mahallelerde kurulan trafoların eski olması nedeni ile yeni yapılarında artması sonucu yetersiz kalan trafolarda sürekli arızalar meydana gelmektedir. Arıza meydana gelen mahallerde vatandaşların elektrik arızaya ulaşması ise adeta mucize. Kırsal mahallelerde yapılan elektrik kesintileri ise köyde yaşamı daha da zorlaştırıyor. 


ÇALIŞAN SAYISI ve TECRÜBESİZ ELEMAN BAŞLICA SORUN 


Özel sektör olması nedeni ile harcamaları minimize etmek isteyen TEDAŞ mühendis çalıştırmak yerine tekniker çalıştırarak yapılan işin maliyetini hafifletmek istiyor. Siverek'te elektrik arızalarına bakan 3 vardiya bulunmakta her vardiyada ise iki kişi çalışıyor. Nüfus ve hane bakımından kalabalık olan Siverek'te sadece bir vardiyada iki kişinin çalışıyor olması vatandaşlardan gelen arıza ihbarına geç gitmelerine neden oluyor. 


TEDAŞ ÇALIŞANLARIDA İSYANDA


TEDAŞ bünyesinde çalışan işçiler ile yaptığımız görüşmelerde, arıza ihbarı aldıkları adreslere gittiklerinde vatandaşlardan aldıkları tepkiler nedeni ile zor durumda kaldıklarını ve kötü çalışma koşulları altında çalıştıklarını belirterek onlarda duruma isyan ediyor. Vatandaşlar ise TEDAŞ zulmünün bir an önce sona ermesini ve şehrin çeşitli yerlerinde alt yapının güçlendirilmesini istiyor. 


ÖZEL HABER/ ABDULLAH LALE
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER