Eğitim-Bir-Sen'den Vefa Buluşması

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi 25. yıl Öncüler Buluşması adı altında Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası konferans salonunda bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen'den Vefa Buluşması
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi 25. yıl Öncüler Buluşması adı altında Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası konferans salonunda bir araya geldi.


Buluşmaya çok sayıda üye katılırken geçmişte Eğitim-Bir-Sen'de başkanlık yapmış isimler de programa katılım sağladı. Siverek'ten sitemizin köşe yazarı ve geçmişte Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen Kurucu Başkanlığını yapmış olan Mehmet Hacı Lale'de plaket aldı.


Vefa Buluşması'nın açılış konuşmasını Eğitim-Bir- Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptı. Coşkun, konuşmasında "14 Şubat 1992 tarihinde çağı kurtarmanın bir eylemidir. Çağ dışı görünen ilgimiz bizim diyerek gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmak üzere yola çıkan Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kuraln Eğitim Bir-Sen, hak, adalet barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bırakmıştır" dedi.


"Türkiye'nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir- Sen'in teri, payı ve imzası var" diyen Coşkun, "Eğitim-Bir-Sen, uluslar arası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgahladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş. 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz gibi millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, birileri evlerine gizlenirken biz alanlardaydık" ifadelerini kullandı.


Coşkun, konuşmasında şunları kaydetti: "Her türlü sıkıntıyı ve sevinci birlikte paylaşmayı günü kurtarmak yerine geleceği garanti altına almayı hedefleyerek hizmet sendikacılığının adrsi haline gelen Eğitim Bir-Sen, üyelerine verdiği hizmetin kalitesinin yüksek olmasına gayret etmiştir. Üyelerinin ihtiyaç duyduğu her alanda ve zamanda yanında yer almıştır. Slogan değil, iş yapmak, sorunları çözümüne katkıda bulunmak derdindeyiz. Yürüyüşümüzü, yol haritamızı 'işe, içe ve dışa yolculuk' olarak belirledik. Sesi değil sözü yükselteceğiz. Vefa ekenler vefa bulacaklar, gerçeğinin farkında olan bir teşkilatız. Bu minvalde vefa toplantıları yapıyoruz. Bunu yaparken tek gayemiz Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bugün, ömürlerini, bedenlerini ve akıllarını Allah'ın rızasını kazanmaya adamış vefalı insanlar olarak bir kez daha kucaklaşıyoruz."


"İş güvencesini ortadan kaldırmanın hesaplarını yapanların beyanatları bizi rahatsız ediyor"

İş güvencesi konusuna da değinen Coşkun, "Siyasette, sivil ve demokratik yönetimde vesayete ne kadar karşıysak, vesayetin ifşası ve imhası için ne kadar kararlıysak iş güvencesi üzerinden kamu personel sisteminde, kamu görevlileri üzerinde, emeğimiz ve ekmeğimiz üzerinde vesayet oluşturulmasına da en az o kadar karşıyız. İş güvencesi korumakta, kapsamını genişletmekte de o kadar kararlıyız. Hükümet sistemi değişsin sonrasında kamuda da iş güvencesini değiştiririz şeklinde bir yaklaşımda hareket etmeyi düşünenler varsa, şimdiden hayalleri ve hedeflerini değiştirsinler." diye konuştu.


Eğirim-Bir-Sen'e geçmişte ve bugün de hizmet etmeye devam etmekte olan üyelere teşekkür plaketi verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Vefa Buluşmasında plaket alanların isimleri şöyle;

Nazif Güneş
Mehmet Polat
İ.Halil Asoğlu
Halil Toprak
Mustafa Şahin
Mehmet Asutan
Halil Tekyıldız
Selçuk Ekol
Bünyamin Boya
Aydın Aydın
Aydın Şengezer
Aydın Gezer
Mustafa Tavacı
Feridun Ömeroğlu
Mehmet Akcan
Şeyhmus Dilekçi
Ramazan Salvan
Ramazan Kengerli
Aziz Kurt
Metin Demir
Mahmut Demir
Mehmet Göktürk
İbrahim Gelin
Fethi Yıldırım
İ.Halil Tepeli
Alaadin Milli
Kasım Dodukanlıoğlu
M.Emin Yetimlibağ
Faruk Bayat
Mehmet Çlikbayram
Abdullah Beyaz
İ.Halil Ekinci
Bozan Tosun
Mahmut Yıldız
Mahmut Yağmurlu
Mehmet Hacı Lale
Mustafa Karadağl
Ali Olgun
Mustafa Akelma
Ali İlhan
Yüksel Gelenek
Celal Koç
Halil Özer
Mehmet Sarmış
İhsan Şenocak
Mehmet Akbaş
Ali Tutluoğlu
Süphi Çiçek
Mehmet Göbek
Salih Yalıçınkaya
Mehmet Küçük
Necmettin Çetintaş
Mehmet Aydoğdu
Müslüm Karabulut
Sabri Pala
Hasan Özdemir
Metin Kıratlıoğlu
Rahim Işık
Mustafa M. Rastgeldi
Mehmet İmre
Mahmut Kaya
Mustafa Durmaz




AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER