Dişişleri Bakanı Davutoğlu Siverek'te

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ak Parti ilçe teşkilatının düzenlediği mitingde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu halka seslendi.

Dişişleri Bakanı Davutoğlu Siverek'te
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ak Parti ilçe teşkilatının düzenlediği mitingde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu halka seslendi.

       İlçenin Hacıömer mahallesinden bulunan cumhuriyet meydanında düzenlenen mitinge Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Siverek Belediye Başkan Adayı Resul Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, İlçe Başkanı İlhan Çelik ve tüm meclis üyeleri ve binlerce kişi katıldı.
      Şanlıurfa'daki temaslarının ardından partisinin Siverek mitingine katılan Davutoğlu Karacadağ yöresine ait poşu ile platforma çıkarak alanda toplanan partilileri Kürtçe, Zazaça ve Arapça selamladı.
      Konuşmasının başında hayatını kaybeden Eyyüp Cenap Gülpınarı kast ederek " Siverek deyince aklımıza gelen büyüğümüz Rahmetli Eyüp Cenap Gülpınar'ı rahmetle anıyorum" diyen  Davutoğlu şunları kaydetti. "Değerli Siverekliler bugün ve iki gün sonra iki yıl dönümü var, aslında bizim siyasetimizin anlamını ortaya koyan iki yıldönümü, bugün çok acılı bir yıldönümü, bundan 26 yıl önce zalim Saddam'ın kimyasal silahları ile katledilen Halepçe'deki binlerce kardeşimize rahmet diliyorum. Bugünde bir başka zalim Esad Suriye'deki kardeşlerimize her türlü kimyasal silahlar ile ölüm yağdırıyor, onun yağdırdığı ölümlere karşı direnen onurlu Suriye halkının yanındayız yanında olacağız, zalimin karşısındayız, Suriye'den gelen mazlum kardeşlerimize ev sahipliği yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

HER ZAMAN KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Nasıl zalim Saddam'dan kaçıp gelen Kürt kardeşlerimiz bu toprakların öz evlatları olarak karşılanmışsa, Allah şahittir ki ister Suriye'den gelen kim olursa olsun Kürt, Zaza, Arap, Türkmen kim olursa olsun hepsine kucağımız açıktır. Değerli Siverekliler bugünler imtihan günleridir. Kimler zalimlerin yanında kimler garibanların yanında olduğunun sınavıdır. Bizim için en önemli şahitlik halkın şahitliğidir.

KİMSENİN KİMSEYE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR


     Bundan sonra bu ülkede bu topraklarda kim ne zaman hükmederse hükmetsin bilsin ki bundan sonra bu topraklarda sadece vicdan, şefkat ve merhamet olacaktır. 2 Gün sonra ikinci yıl dönümü olan Çanakkale zaferinin yıl dönümünde 18 Mart'ta 99 yılında bu topraklar işgal tehdidi altındayken yedi dübelin askerleri Anadolu'nun kapısını kattığında hiç kimse yanında ölenin etkin kökenine, diline bakmadı. Aynı şidal için bu topraklarda ezanın yok olmaması için yan yana şehit düştüler. Şimdi buradan Siverek meydanından sesleniyoruz nasıl ki 99 yıl önce Çanakkale'de bu iman davası için her etnik kökenden her mezhepten, her bölgeden yüce insanlar Çanakkale'de şehit düşmüşler ise onların torunları olan sizlerin hakları bu topraklarda yaşayan herkesle eşittir. Artık bu topraklarda kimsenin kimseye üstünlük hakkı yoktur.

      Devleti devlet yapan kudreti ve şefkatli olmasıdır. Kudreti olup'ta şefkati olmayan Devlet Suriye'deki gibi zalimleşir. İşte bizim siyasetimiz vatandaşına şefkat ve kucak açan bir yönetim anlayışıdır. Vatandaşlarımızın kullandığı her bir dil, eğer o dil muhabbetle kullanıyorsa eğer bu diller bize rabbimizin hediyesidir. O dille muhabbet kuruluyorsa eğer hepsi güzeldir, hepsi başımızın üstündedir. Ama birileri nefret söylemi kullanıyorsa, birileri nefret dili kullanıyorsa eğer, kardeşi kardeşe kızdırıyorsa, kardeşi kardeşe kırdıran bir dil kullanıyorsa o dillerin hepsi yanlıştır.
      AK Parti iktidarlarının 12 yıldır geliştirmek istediği siyaset dili aslında işte muhabbet dilidir, aşk dilidir, bu topraklara bu halka aşık olmaktır, Tarihi misyonumuza aşık olmaktır.
      Birileri 2013 yılında ve bugün bu seçimlere giderken, 12 yıldır kazandığımız her şeyi tehdit ederek her türlü yola başvurdular, sokakta terörü, şiddeti ayağa kaldırmaya çalıştılar, birbirimize öfkeyle bakmamızı için çalıştılar, beddualar edildi, bir sürü yanlışlar yapıldı, bilsinler ki bu topraklarda bir kere kardeşlik tohumu ekildi, Allah o tohumu daim eylesin. İşte bu yeni siyaset anlayışının Dünya'ya yansıması da budur, ana muhalefet partisinin genel müdürü anlamasa da, herkes biliyor ki bizim yüreğimiz Suriye'deki bir bebek için tek bir can için gece gündüz titriyor, onlar gitsinler sizin kardeşleriniz olan Suriyelileri katleden zalim Esed'in elini sıksınlar, Allah şahit olsun, dünyanın her hangi bir yerinde yarab bize yardımcı gönder diyen kim varsa onun yanında olacağız, onlara kim zulüm ederse onlarında karşısında olacağız, onlar istiyorlar ki biz bu alanlardan çekilelim, eskiden olduğu gibi birkaç meseleye takılıp kalalım, mazlumların yanında duran politikamızı değiştirelim, ne yaparlarsa yapsınlar madem dualarınızla bizimlesiniz dizlerimizin son dermanına kadar bu yolda yürümeye kararlıyız, küresel kiriz oldu ekonomizmiz sarsılmadı, Avrupa krizi oldu sarsılmadı şimdi içerde bazı ihanet şebekeleri Türkiye'de kriz beklentisi içerisindeler, beklemesinler Türkiye'de kriz olmayacak, çünkü bu ülkenin hazinesinde mazlumlara yardım etmenin bereketi ve hakların duası var" dedi.

      Davutoğlu konuşmasının son bölümünde 30 Mart yerel seçimlerinde adayları için Sivereklilerin desteğini istedi. Burada yapılan konuşmaların ardından Davutoğlu ve beraberindeki heyet Paşa Konağına TRT 6'in yeni dizisi Baye Felek dizisinin galasına katıldı.


[VİDEO HAZIRLANIYOR] 

Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER