Dağılın Müdürün Arkadaşları Geliyor!

İl Milli Eğitim Müdürü Turan, 3 İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün yerini birbiriyle değişti.

Dağılın Müdürün Arkadaşları Geliyor!
Mustafa ARISÜT/ÖZEL HABER-İPEKYOL

Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde adeta deprem yaşanıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan göreve geldiği Ocak ayından bu yana yardımcıları ve şube müdürleri ile ilgili görev değişikliği yaptı. Müdür Turan, ilk etapta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları'nın görevlerinde değişiklik yaptı. Çoğu yetkileri aldı. Cuma günü ise il müdürlüğünde tam bir deprem yaşandı. Abdulkerim Yavuz, Ömer Polat, Mahmut Aksoy, Mehmet Ercan ve Sadullah Gencer aynı gün içerisinde il müdür yardımcılığı görevinden alındı.

İLÇELERİN 3'ÜNDE DE DEPREM

Milli Eğitim'deki görev değişikliklerine aynı gün içerisinde devam eden Müdür Turan, 1'i merkez ilçe olmak üzere 3 ilçenin Milli Eğitim Müdürü'nü birbirinin yeriyle değişti. Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ise Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

ASIL DEPREM 'ARKADAŞLARA YER AÇMA' İDDİASI


İl Milli Eğitim Müdürü Turan, Şanlıurfa'da göreve geldikten sonra kendi ekibi olarak Osmaniye, Polatlı ve Bartın'dan 3 okul müdürünün Şanlıurfa'ya gelmesini sağladı. İddiaya göre, tüm bu görevden almaların sebebi bu okul müdürlerinin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirilmek istenmesinden kaynaklanıyor. Üstelik bu okul müdürlerinin Müdür Turan'ın arkadaşı olduğu öne sürülüyor. Tecrübe kazanan ve son yıllarda eğitim çıtasının verilerle görülür bir şekilde yükselmesine sebep olan ekibin tasfiye edilip, yerine hiç deneyimi olmayan ve küçük illerde görev yapan okul müdürlerinin getirilmek istenmesine kimse anlam veremiyor.

EĞİTİMİN KADERİ İLE OYNANIYOR

Müdür Turan'ın yanlış yaptığı konusunda çok uyarıldığı ancak bir türlü kimseyi dinlemediği kaydediliyor. Arkadaşı olduğu öne sürülen misafir okul müdürlerine lojman usulsüzlüğü de yapıldığı iddia ediliyor. Osmaniye, Polatlı ve Bartın'dan gelen okul müdürlerinin konaklama sorunuyla da ilgilenen Müdür Şerafettin Turan, FETÖ'den alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen Tevhide Hatun Lisesi'nin üst katı boşaltılarak 3 misafir müdüre otel odası gibi tahsis edildi.

TECRÜBE KAZANAN EKİBİN YERİNE İLANLA ARANDI


EBAP, METEF, STEM ve Bilim Merkezi gibi önemli görevlerde yer alan Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan'ın kurum içi görev değişikliğinin ardından AR-GE çalışanlarının toplu istifa etmesine sebep olan Müdür Turan, başarısını Amerika'ya bile taşıyan ekibin yerine sosyal medyadan ilanla rastgele personel aramaya başladı.

Şanlıurfa eğitiminin talihsiz kaderini değişmekte önemli rol oynayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde istifa depremi yaşandı. Geçen ay, Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi (EBAP), Mesleki Teknik Eğitim Fuarları (METEF) Science, Technology, Engineering, Mathematics (STEM) ve Bilim Merkezi gibi önemli görevlerin icra edildiği Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görev değişikliğine gidildi. AR-GE biriminde uzun dönem görev alan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan bu görevinden ayrıldı. Ercan'ın görev değişikliğinin ardından AR-GE birimindeki yaklaşık 20 kişi daha istifa etti. Bütün ekibin toplu şekilde istifa etmesinin ardındaki neden olarak Müdür Yardımcısı Ercan'ın görev yerinin değişikliği gösterildi. Şanlıurfa'nın eğitimde geri kalmışlığının nedenlerini analiz eden ve buna uygun çözümler arayan AR-GE biriminin toplu istifa etmesi 'acaba baskı var mı' sorusunu akıllara getirmişti.

Öte yandan Ercan'ın sorumluluğundaki AR-GE sayesinde 39 proje ile yaklaşık 2 milyon liralık yatırım Şanlıurfa'ya kazandırıldı. Ayrıca aynı bünyedeki STEM kolu olmayan bir çocuğa protez kol yaparak ülkede gündem olmuştu. Yine Türkiye'yi bilimsel çalışmalarla Amerika'da temsil eden STEM, son günlerde insan robot üzerinde çalışıyordu. İşte tüm bu ekip gönderilerek bu alanda hiçbir deneyimi olamayanlar AR-GE'ye getirilemeye çalışıldı. Öyle ki kimse bulunamadığı için kurumun sosyal medya hesabından ilanla rastgele personel arandı.

MÜDÜRLÜK SEBEPLERİNİ SIRALADI

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut'un başarılı olduğu için nüfus yoğunluğu fazla olan Haliliye'ye, çeşitli iddialar nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve bu soruşturmalar sonucu hakkındaki iddiaların asılsız olduğu anlaşılan Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız daha rahat bir çalışma ortamına kavuşması için Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildiğini belirtti. Müdür Yardımcısı Sadullah Gencer'in yerine ise eski müdür yardımcısının mahkeme kararıyla geri döndüğü, kararda İl Milli Eğitim Müdürü'nün etkisinin olmadığı açıklandı. Gencer, yaşanan yeni değişiklikle şube müdürü oldu. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER