Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişine saatler kala...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya gelişine saatler kala buluşmanın adresi Rabia Meydanı'nda hareketlilik her geçen dakika artıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişine saatler kala...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte 1 buçuk yıl aradan sonra tekrar peygamberler şehri Şanlıurfa'ya geliyor. 

Saat 14.00'de Rabia/Topçu Meydanı'nda düzenlenecek toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı halka hitap edecek. Akşam da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle akşam yemeğinde buluşacak. 

HAREKETLİLİK ARTTI

Dünden bu yana hazırlıkların yapıldığı Rabia/Topçu Meydanı'nda bu sabah saatlerinden itibaren hareketlilik arttı.

Demir barikatlarla güvenli geçiş noktalarının oluşturulduğu meydan çevresine bayraklar ve dev pankartlar asıldı.

URFALI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 4 Şanlıurfalı da unutulmadı. 4 şehidin yer aldığı pankart da meydandaki yerini aldı.

Gökyüzünü ise dev Türk Bayraklı balonlar süsledi.

Meydana gelişler ise sabahın erken saatlerinde başladı.

Bazı vatandaşlar Cumhurbaşkanı'na daha yakın olabilmek için sabahın erken saatlerinde yapılan üst araması sonrası meydana alındı.

BİNLERCE POLİS GÖREVDE

Meydanda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), TOMA ve itfaiye ekipleri de hazır bekletiliyor. 

Açılış için özel harekat da dahil olmak üzere binlerce polis görev yapıyor. 

Ekipler üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri kapsamında meydana yakın sokak aralarında şüpheli araç ve şahıslara yönelik güvenlik sorgulamaları yaptı. Alanın üzerinde ise helikopterler dolaşmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş yapacağı güzergahlarda park eden araçlar çekilirken, güvenlik amaçlı çöp konteynerleri ise kaldırıldı.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklama ile bugün toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.


Özlem KOÇHAN/AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER