Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivereklileri Üzecek Karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve miting için Şanlıurfa'ya geldi. İl kongresinde konuşan Cumhurbaşkanının gündeminde terörle mücadele vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivereklileri Üzecek Karar
Türkiye Urfa'nın yanı başında benzer oyunlarla karşı karşıya. Dün bölgeye gelenler bugün de terör mörgütü bahanesiyle oynı oyunun peşindeler. Terör örgütleriyle al takke ver külah içindeler. Terör örgütleri bu topraklarda karşılık bulamayacak. Gerektiği zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben sonra siz Afrin'e gideriz. Hedef Kızıl elma. Bu canın ne kıymeti var ki. Bu mücadelemizi bugün itibariyle kaç terörizt etkisiz hale getirildi; 2 bin 21. Bizim de 80 civarında mehmetçik ve ÖSO'dan şehitlerimiz var.


İnşallah Allah'ın yardımı, zafer bize yakın. Bölmek isteyenlşere asla müsaade etmeyeceğiz. Suriye'den gelen 500 bine yakın Muacire siz Ensar oldunuz. Siz onlara kapılarınızı kapamadınız. Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus, güneyde El Bab'ı terörden temizledik. Şimdi ise Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i terörden temizleyeceğiz.


Urfa’daki kardeşlik manzarası tüm Türkiye’ye örnek olacak. Şanlıurfa sadece kendi sınırlarımız içindeki değil, Suriye’den gelen 500 binin üzerindeki misafirimizin de huzur ve güven içinde yaşadığı emin bir belde olmuştur. Fırat'tan başlayıp Ceylanpınar'a kadar olan sınırımızı temizlediğimizde Suriyeliler geri dönecek. Suriyelilere sahip çıktığınız için şükranlarımızı sunuyorum. Bu ders kitaplarına dahi konu olacak.


Sizin bu coşkunuz olduktan sonra o cephede mehmetçiklerin arkasında siz olduktan sonra zafer yakındır. 


Her gün dünyanın pek çok yerinde Zeytin Dalı Harekatımız eleştiriliyor. Bir gün gelip Şanlıurfa'daki Antep'teki Suriyeli kardeşlerimizin hatırını soran yok. Biz 30 milyar dolar harcadık.


Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dikkat dur eğilme Akçakale seninle" sloganlarına yanıt verdi: Akçakale ben de sizinleyim.

Suruç, şunu bilin biz hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik. Sadece secdede eğildik.

Şanlıurfa en iyi şekilde alan illerinden biri oldu. 36 katrilyon yatırım yapıldı. Her alandaki eksiklik ve sorunlarını Çözmenin gayretinde olduk. 14'ü hastane 81 tesisten en iyi standartlarda hizmet alınmasını temin ettik.



ŞEHİR HASTANESİNDE FİRMADAN KAYNAKLI SIKINTISI


Ceylanpınar'a yeni devlet hastaneleri yapıyoruz. Sağlıkta bir devrim olarak gördüğüm şehir hastaneleri Şanlıurfa'da inşa edilecek. Firmadan kaynaklı sıkıntılardan gecikti. Son bir şans daha verdik. Eften püften sebpeler oylamasına izin vermeyiz. 2021 yılında Urfalı kardeşlerimize bu hizmeti ulaştıramazlarsa biz başımızın çaresine bakar bu işi hallederiz.

(Toplu konut) Şu ana kadar 10 bin 550 konutu sahiplerine teslim ettik. 3 bin konutun inşası sürüyor.

Biz göreve geldiğimizde 29 km. bölünmüş yol vardı. 540 km. bölünmüş yol ilave ettik. 9 ayrı yol projhesinin inşarsı sürüyor. Nissibi Köprüsü gereken görkemli bir eser. Bu eserle iftihar ediyorum.

(Hızlı Tren) Başka özlemli hizmet. Mersin, Osmaniye ve Gaziantep üzerinden Urfa'ya uzanan hızlı tren inşası sürüyor. Gazinatep Urfa proje ihalesine yakında çıkılıyor.

GAP Havalimanı 23 bin yolcu ağırlıyordu. 833 bin yolcuya çıktı.



SİVEREKLİLER ELİ BOŞ DÖNÜYOR

Siverek il olsun sloganına yanıt

"Siverek il olsun, bırakın bunları Şanlıurfa Şanlıurfa olsun"



Mustafa PAYIK-Özlem KOÇHAN ÇELİK/AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER