Coşkun: Mülakat uygulaması güven sarsıyor

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’daki öğretmen açığına çözüm bulunması adına Bakan Fakıbaba ve milletvekillerinden çözüm beklediklerini belirtti.

Coşkun: Mülakat uygulaması güven sarsıyor
2017-2018 eğitim-öğretim yılının 2.yarısı bugün başlarken, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim kentte yaşanan öğretmen sıkıntısına ve özellikle mülakatla yapılan alımların toplumda uyandırdığı algıya yönelik olarak bir açıklama yaptı.



Kentteki öğretmen açığının 7 bin civarında olduğuna değinen Coşkun, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan destek beklediklerini belirterek, “Şanlıurfa’mızın 7 binleri bulan öğretmen açığı sorunudur. Yapılan tüm atamalarda Bakanlığımızın aslan payına ilimize ayırdığını biliyoruz. Ancak aynı oranda öğretmenimizin de her yıl çeşitli sebeplerle ilimizden ayrıldığı da unutulmamalıdır. Bu nedenle başta Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere tüm milletvekillerimizden Şanlıurfa’nın ihtiyacı olan öğretmeni bu yıl tek kalemde tamamlayacak sayıda atama yapılması hususunda var olan gayretlerini arttırarak bu sorunu tamamen çözecek bir karara vesile olmalarını bekliyoruz” dedi.



‘MÜLAKAT 100 BİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYININ GÜVENİNİ SARSMAKTA’ 


Öğretmen istihdamında uygulanan mülakatın toplumda eleştiri aldığına ve güven duygusunu sarstığının altını çizen Coşkun, “Öğretmen atamalarının sözleşmeli öğretmen istihdamı sürecinde başlanan mülakat uygulaması ile yapılacak olması atanamayan 100 binlerce öğretmen adayının güvenini sarsmakta, mülakatla yapılan atamalar toplumun genelinde adalet duygusunun zedelendiği yönünde eleştirilere maruz kalmaktadır. Mülakat sonunda başarılı/başarısız veya kazanma/ kaybetme nedeninin objektif bir şekilde sunulamaması yıllarca emek vererek okumuş ve bir çok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca birkaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine sebep olacağından bu uygulamadan tümüyle vazgeçilmelidir. Ücretli öğretmenlerin farklı usul ve esaslarla kadroya geçirilmesi çalışması atama bekleyen 100 binlerce adayın mağduriyetine yol açmayacak şekilde uygulamaya konulabilecekse kalıcı istihdam uygulamaları hepimizin isteğidir. Öğretmen adayının çok kadronun çok az olduğu bir ortamda KPSS temelli öğretmen atama sistemi mecburiyettir” diyerek sözlerine son verdi.



Mustafa PAYIK/AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER