Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Siverek’te

“Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına Anayasa Değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir”

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Siverek’te



“Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına Anayasa Değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek  Sendikasıveya sendikaları olabilir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Memur işçi ayrımı yapıp işçisendikası memur sendikası olacağına Anayasa Değişikliği yapalım, çalışanlardaörgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir” dedi.

 

Bakan Çelik, Siverek ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetbinasının açılış töreninde halk oyunları ekibi ile halay çekti.

 

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Çelik, Türkiye’nin hertarafına sosyal güvenlik hizmetlerinin adil ve eşit bir şekilde ulaştırılmasınagayret gösterdiklerini söyledi.

 

Uzun yıllar Türkiye’nin sadece bazı illerine yatırımyapıldığını dile getiren Çelik, ülkedeki terazinin bir tarafının ağırtarttığını ancak son 11 yılda iller düzeyindeki yatırımların paylaştırılmayaçalışıldığını anlattı.

 

Türkiye’de birlik ve beraberliği pekiştirecek faaliyetlereağırlık verildiğini vurgulayan Çelik, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’neyapılan yatırımların batıda sık sık gündeme geldiğini ifade etti.

Bakan Çelik, açılışın ardından gazetecilerin çalışanlararasındaki ayrımların giderilmesi konusunda yapılabilecek değişikliklerleilgili soruları üzerine şöyle konuştu:

 

“Anayasada ‘çalışanlar’ kavramı gelsin. Çalışanlar olaraktüm çalışanlar daha güçlü bir şekilde örgütlensin. Memur işçi ayrımı yapıp işçisendikası memur sendikası olacağına Anayasa Değişikliği yapalım, çalışanlardaörgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir. Butabiki bir teklif, taraflarıyla görüşülüp, karara bağlanabilir. Ama meclisteolumlu bir yaklaşım olursa sosyal taraflar olumlu bakarsa neden AnayasaDeğişikliği olmasın.”

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçtiğide hatırlatılan Çelik, “Sayın Başbakanımızın 30 ille ilgili çok yoğun birçalışması var. Bizim böyle bir talebimiz yok. Ben Şanlıurfa için çok sağlıklıkararlar verileceği inancı içerisindeyim. Bizim böyle bir düşüncemiz yok, şuaniçin görevimizin başındayız” dedi.

 

Bakan Çelik, daha sonra ilçe merkezindeki Üçgen Park’tavatandaşlarla sohbet etti.

Ne öğretmenlerin mağduriyeti ne de bizim mağduriyetimizolmayacak. Bu konuda sendikalarla bir uzlaşma noktasına gelmiş değiliz” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik vatandaşlarla sohbet ettiktensonra ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katıldı.

 

Tören sonrasında yapımı tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzaçılışını yapan Bakan Çelik, Taşıkara köyüne gitti. İlçeye 40 kilometreuzaklıkta bulunan Taşıkara köyüne yaklaşık olarak 200 araçlık konvoy ile gidenBakan Çelik vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Cumhuriyet dönemindensonra ilk kez köylerine gelen Bakanı görmek için toplanan vatandaşlarsorunlarını dile getirdi. Bakan Çelik köylülerin sorunlarını dinledikten sonraköyden ayrıldı.

 

Haber Lütfü Yalgı

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER