Çakırtaş Siverek’te Görev Yapan Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Barış Ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Belediye Başkan Aday Adayı Şeyhmus Çakırtaş Siverek'te

Çakırtaş Siverek’te Görev Yapan Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Yerel seçimlere yaklaştıkça siyasetçilerin çalışmaları da yoğunlaşıyor. Şanlıurfa'nın Büyükşehir yasası kapsamına alınmasıyla artık ilçeler ve köylerde yaşayan vatandaşlarda büyük şehir belediyesi için oy kullanmaları siyasileri ilçelere ve köylerde çalışmaya kendilerini anlatmaya yönlendirdi.

Bilindiği gibi yürürlüğe giren Büyükşehir yasıyla birlikte artık beldeler ve köyle mahalleye dönüştüğü için köylerde yaşayan vatandaşlar ilçe ve Büyükşehir Belediye başkanları için oy kullanacaklar.

Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları çalışmalarını özellikle kırsal alana, il ve ilçe merkezlerinde yoğunlaştırdı.

Siyasi Çalışmalar kapsamında Siverek ilçesine gelerek çalışmalarda bulunan BDP Şanlıurfa Belediye Başkan Aday adayı Şeyhmus Çakırtaş Siverek temasları kapsamında Siverek'te görev yapan Gazeteci Şükrü Dolaş, Mehmet Sezgin, Abdullah Hakan Lale,Lütfü Yalgı' ile görüşerek Barış ve Demokrasi partisinin Belediye Başkanı profilini anlatıp Belediyecilik anlayışını anlatıp seçimlerle ilgili gazetecilerin seçimlerle ilgili görüşlerini sordu.

    Çakırtaş'ın konuşmalarından satırbaşları ise şöyle, " Şanlıurfa başta olmak üzere İlçelerimizin sorunlarını biliyoruz. Sadece BDP veya Kürtlerin değil tüm vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Değişen siyasal süreçte artık herkes daha güzel bir yaşam istiyor. Bir kent düşünün kadın meclisleri, gençlik meclisleri ve mahalle meclislerinin yapıldığı, sorunların konuşulduğu ve çözümlerin üretildiği. İzleyeceğimiz siyasette kimse bizim birilerini karalamayı veya kötüleyeceğimizi beklemesin. BDP'den aday olmamın en büyük etkeni ise Yıllardır yok sayılan kültürümüzü, değerlerimizi tekrardan oluşturmak ileriye bu zenginlikleri taşımaktır. Genel merkezimiz kimi aday gösterir bilmem ama aday olmazsam bile aday gösterilen arkadaşlar içinde canla başla mücadele edeceğim" dedi.

Paşa konağında gazetecilerle yaklaşık bir saat görüşen Çakırtaş görüşmenin ardından Şanlıurfa'ya gitti.

Haber: Abdullah Lale


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER