Bucak'a Kurucuk'tan Tam Destek

Cumhuriyet Halk partisi Eyyübiye ilçe başkanlığının organize ettiği mitinge Kuracuk köyüne CHP'liler akın etti.

Bucak'a Kurucuk'tan Tam Destek
Cumhuriyet Halk partisi Eyyübiye ilçe başkanlığının organize ettiği mitinge Kuracuk köyüne CHP'liler akın etti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayları Ali Murat Bucak, Hasan Oğul, Resul Bebe, Sedat Sağır, Lütfü Küçükbayrak, Ahmet Helvacı, Akile Yektaş Mahmut Han Şahin, Harran Ovasına çıkarma yaptılar.
CHP Şanlıurfa il Başkanı Ömer Karakeçili, Eyyübiye ilçe başkanı Şaban Kılıç, CHP il kadın kolları başkanı Dilek Çelebi Alişiroğlu, CHP eski merkez ilçe başkanı Mehmet Adnan Öncel, Eski il genel meclis üyeleri iş adamı Hadi Altun, iş adamı Jihat Bucak, CHP Haliliye ilçe Başkanı Çetin Hayırlı, Eski milletvekilleri Sedat Edip Bucak ve Mehmet Yalçınkaya gibi isimlerin bulunduğu Kuracuk mitinginde vatandaşların desteğini isteyen CHP Milletvekili adaylarına yoğun ilgi gösteren Kuracuk köyünde toplanan kalabalık CHP'ye tam destek verdi.

Açılış konuşmasını CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Hasan Oğul gerçekleştirdi. Oğul konuşmasında şunları kaydetti. "Aziz Urfalılar bugün kırk yıllık davanın temsilcisi olan dostlarımızla beraberiz. Bugün Sn. Mehmet Yalçınkaya aramızda, bugün Sn. Sedat Bucak aramızda, bugün Sn. Hadi Altun aramızda, Mehmet İpek aramızda yani kısacası ovanın hepsi burada. Bizde aşiretçilik yok, kavimcilik yok, ırkçılık yok, bizler hepimiz memleketimize sahip çıkmak için kenetlendik.
Siyaset zengin olma aracı değildir, vatandaşa, memlekete hizmet etme aracıdır. İşte bizler bu hizmet yolunda beraber yürüyeceğiz. 7 Haziran'da seçilmek üzere bu memleketin evlatlarını meclise gönderin. Bu evlatlarınız gitsin ki sizlere hizmet gelsin, sizlere beyefendi veya ağa olmaya gelmiyoruz. Sizlere hizmetkâr olmaya geliyoruz" dedi. 



ALİ MURAT BUCAK: 7 HAZİRAN'DA GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ



CHP Şanlıurfa Milletvekili Ali Murat Bucak ise yaptığı konuşmada "Bizler Zaza, Kürt, Arap, Türk hiç fark etmeden CHP çatısı altında toplanarak sizlere hizmetkâr olmak için buradayız. Bunlar bizleri yıllardır kamplara bölerek bu Zaza'dır, bu Arap'tır, bu Kürt'tür diyerek hepimizi ayrı bir kenara bırakıp kamplara böldüler. Bunlar Urfa'dan her zaman çok yüksek oy aldılar, bunları iktidar yapan Urfalıdır, peki ben soruyorum sizlere şuana kadar size ne faydası oldu bunların? Şuanda arkamızda görmüş olduğunuz Pamuk tarlasının sahibi elektrik faturasını ne yağacağım diye kara kara düşünüyor, kimileri ise elektrik kesintilerinden dolayı ürününü bile kaldıramıyor. İşte bunun için bizde diyoruz ki 7 Haziran'da bunlara gereken dersi verin. Bu cevabı verin ki, Urfa kazansın, Urfalı kazansın.

Büyükşehir yasası ile beraber emlak parası, su paralarını sizlerden daha fazla vergi alabilmek için her türlü yolu denediler. Bunlara artık dur demenin vaktidir ve sizler bunlara cevabı 7 Haziran'da vereceksiniz" dedi.


YALÇINKAYA: BORÇ ÖDEME GÜNÜDÜR


Eski Milletvekili Mehmet Yalçınkaya Urfa'da Araplara yönelik şöyle bir kanaat vardı bir lahmacun ver, bir torba çimento vererek oylarını alırsın algısı vardı. İşte bu algıyı ortadan kaldıran, burayı açıp siyaset meydanında bulunmamızı sağlayan Sayın Sedat Bucak olmuştur bu nedenle bugün borç ödeme günüdür. Harran ovasının Bucak ailesine olan desteğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


SEDAT BUCAK: BURASI BENİM EVİM


Burası benim evimdir. Bu ova benim ailemdir. Ben bu ovanın nasıl bir parçasıysam, ova da benim bir parçamdır. Sizden tek isteğim bu arkadaşları sonuna kadar desteklemeniz. İnşallah bunları bizler Ankara'ya göndereceğiz Ve oradan bu memleketin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacaklarından şüphem yok" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER