Bucak CNNTürk'te Katıldığı Programda Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak CNNTürk'te yayınlanan Mirgün Cabas ile Her Şey programına konuk oldu.

Bucak CNNTürk'te Katıldığı Programda Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu
  Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak CNNTürk'te yayınlanan Mirgün Cabas ile Her Şey programına konuk oldu. 


       CNNTürk'te yayınlanan Her Şey programına konuk olan Bucak adaylık sürecine nasıl karar verdiğine ve CHP'yi neden tercih ettiğine dair merak edilen soruları yanıtlarken. Fatih Mehmet Bucak'ın adaylığı ile ilgili de açıklama yaptı. 
       Mirgün Cabas'ın adaylık süreci nasıl gelişti, nasıl karar verdiniz sorusu üzerine Bucak şunları kaydetti. 
"Belediye Başkanlığı dönemimde zaman zaman ziyaretçilerimiz olurdu en önemli ziyaretçilerimizden biri de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Sonrasında Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ziyaret etmişti. İstanbul Milletvekilimiz Mahmut Tanal'ın da çeşitli ziyaretleri olmuştu. Aslına bakarsanız bu ziyaretler adaylığın işaretiydi. Sosyal Demokrasiye uzak olmayan siyasi çizgimin Belediye Başkanlığı döneminde yaptığım hizmetler CHP yönetimi tarafından kabul gördüğü kanaatindeyim. Adaylık teklifi benim için sürpriz olmadı diyebilirim'' dedi. 


       Mirgün Cabas'ın Aileniz adaylık sürecinde devreye girdimi, Ailenize danıştınız mı sorusu üzerine Bucak şunları kaydetti. ''Tabi şahsımla ilgili böyle bir teklifin geleceğini tahmin ediyordum. Parti Meclisi bir üyemizin aracılığı ile Genel Başkanımız ile bir görüşme ayarlandı. Bu görüşme sonrası bende ailem ve parti tabanımız ile görüşmeden böyle bir karar almam mümkün değildi. Bu gelişmeler ile ilgili yaptığımız istişareler sonrası olumlu cevap alınca böyle bir karar aldım. 


PRENSİPLERİMİZ VE SİYASİ ÇİZGİMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ


       Aslında bakarsanız Doğru Yol Partisi döneminde siyaset yapan ve o dönem yetişen jenerasyonun önemli isimleri zaten CHP kadrolarında etkin görevlerde yer alıyorlar. Baktığınız zaman bize çokta uzak değiller ve bana sorarsanız merkez sağın birleşmesi gereken yer ve siyasi mücadelesini sürdürmesi gereken yer Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz siyasi çizgimizi koruyarak ondan ödün vermeden mücadelemize devam edeceğiz. 


İMAM HATİPLER VE CAMİLERLE BARIŞMAK GEREKİYOR


       Şanlıurfa muhafazakâr toplum yapısına sahip ve CHP'nin burada din düşmanı olduğuna dair haksız eleştiriler yapılıyor. Hâlbuki ki Türkiye'de siyaset yapan bir partinin İmam hatiplerle veya Camilerle düşman olması mümkün müdür. Eğer Türkiye'de siyaset yapıyorsanız imam hatipler ve camilerle barışmanız gerekiyor. Toplumun farklılıklarını, inançlarını, dillerini korumak ve saygı göstermek durumundasınız ve Cumhuriyet Halk Partisi de buna inanan bir parti bizim bunu halka anlatmamız gerekiyor" dedi. 

AK PARTİ'NİN OYU DÜŞÜYOR 


      Mirgün Cabas'ın 
"Şanlıurfa'da AK Parti'nin 10 ve BDP'nin bağımsız 2 milletvekili çıkardığını düşünürsek sizin öngörünüz nedir" sorusu üzerine Bucak şunları kaydetti.

"Ben CHP'nin bu yıl 4 vekil çıkaracağını düşünüyorum. AK Parti'nin Şanlıurfa'da aldığı oy oranı gün geçtikçe düşüyor. Burada çiftçilerimiz zor koşullarda, borç altında elektrik borçları ve Ziraat bankasından aldıkları kredinin faizini ödüyor. Şanlıurfa'da çalışan taşeron işçiler asgari ücretle geçiniyorlar. Büyükşehir yasası ile birlikte vatandaşımızın üzerine ek vergiler yüklendi. Bu sorunların hepsini göz önünde bulundurduğunuz zaman AK Parti'de oylarında ciddi bir kayıp var" dedi. 


Fatih Mehmet Bucak'ın adaylığı ile ilgili sorulan soruya ise Bucak '
'biz büyük bir aileyiz gerektiğinde bunlar tekrardan aile içerisinde konuşularak kimin Milletvekilliğine daha yakın olduğuna karar verilerek bir yol bulunur'' dedi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER