BU BİR OKUL…

Bu ihale sürecini tamamladıktan sonra inşaat bitirilecek ve okulumuz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak

BU BİR OKUL…

       Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nin Bardakçı Köyü'nde, 2011 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl açılması hedeflenen okulun inşaatının bitmemesi tepkiye yol açtı. Köy sakinleri, okulun bir an önce tamamlanmasını isterken, gecikme nedeniyle ihale iptaline gidildiğini söyleyen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, inşaatın bu yıl biteceğini ifade etti.

      

       Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılında 52 öğrencisi taşımalıeğitimde başka köylerde eğitim gören Siverek'e 40 kilometre uzaklıktakiBardakçı Köyü'ne tek derslikli okul yapılmasını kararlaştırdı. Karar sonrasıBardakçı Köyü'ne içerisinde lojmanı da bulunan tek derslikli ilkokul yapılmasıiçin ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan müteahhit firma, okul inşaatını geçen yılbitirmesi gereken tarihte tamamlayamadı. Bunun üzerine ihale feshedildi vemüteahhit firmaya hak edişleri de ödenmedi.

 

KÖYLÜLER TEPKİLİ

 

          İhaleninfeshedilmesinin ardından kaba inşaatı önemli ölçüde tamamlanmış olan okul, bueğitim- öğretim döneminde hizmete açılamadı. Okul inşaatı için yeniden ihaleaçılması beklenirken, etrafı duvarla çevrili okulun bahçesinde koyunlarınotlamaya başladığı görüldü. Zamanında bitirilmeyen okulun çürümeye terkedildiğini iddia eden köy sakinleri, "Biz çocuklarımız kendi köylerindeokuyacak diye sevinirken, maalesef okul inşaatı bitirilemedi. Şimdi binaçürümeye terk edildi ve çocuklarımız okuyabilmek için her gün kilometrelerceuzağa gidiyor. Biran önce okulun yapılması ile hem milli servet çürümektenkurtarılır, hem de çocuklarımız başka yerlere gitmekten kurtulur. Bunun içinyetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

 

KAYMAKAM: YENİDEN İHALE YAPILACAK

 

           Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise okulinşaatının müteahhit firmanın ihale şartlarını yerine getiremediği içintamamlanamadığını ifade etti. Erkal, "Köyümüze okul yapılması için 2011yılında ihale yapılmış. Ancak ihaleyi alan yüklenici müteahhit işi bitiremeyincehakkında yasal işlem başlattık ve süre tanıdık. Verilen süre zarfında da okultamamlanamayınca ihale sözleşmesini feshettik ve gerekli işlemleri başlattık.Yasal işlemlerin ardından okulun onarılması ve eksikliklerinin giderilmesi içintekrar ihaleye çıkılacak. Bu ihale sürecini tamamladıktan sonra inşaatbitirilecek ve okulumuz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeyebaşlayacak" diye konuştu.

 

 

Haber : Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER