Bir Oyla Kaybettiği Muhtarlığa İtiraz Etti

anlıurfa'nın Siverek ilçesine Bağlı Aşağı Taşlı Köyünde 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimi kapsamında...

Bir Oyla Kaybettiği Muhtarlığa İtiraz Etti
   Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine Bağlı Aşağı Taşlı Köyünde 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimi kapsamında yapılan muhtarlık seçimini bir oyla kazanan daha sonra geçersiz olan bir oyun geçerli sayılarak durumu eşitleştirildiğini muhtar adayı Mehmet Dusak seçim sonucuna itiraz etti.

      İlçe seçim kuruluna itiraz dilekçesinin yanı sıra seçime hile karıştırıldığını belirterek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Muhtar adayı Dusak yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Aşağı taşlı köyü muhtarlığı Beyalı mezrasında 30 Mart tarihinde yapılan yerele seçimlerde 1437 nolu seçmen sandığında oylar sayıldığı sırada diğer muhtar adayı Cengiz Durduga'ya 169 oy çıkmıştır. Bana 170 oy çıkmasına rağmen geçersiz bir oyun geçerli sayılarak durum eşitlendirilmiştir. İki muhtar adayının isimlerinin bulunduğu oy pusulası önce geçersiz sayılmış daha sonra karşı tarafın oylarına sayılara durum eşitlendirilmiş. Bir oyla seçimi kazanmama rağmen seçime hile karıştırıldığı bu durumun göz önüne alınması için ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi verdim ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum bir oyla kazandığım muhtarlığının seçim kurulunca onaylanmasını talep ediyorum" dedi.



Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER