Belediye Başkanı Yılmaz Gazetecilerle Gündemi Değerlendirdi

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz İlçede görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerle İlçenin Tarihi Cudi Paşa Konağında sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Belediye Başkanı Yılmaz Gazetecilerle Gündemi Değerlendirdi
Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz İlçede görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerle İlçenin Tarihi Cudi Paşa Konağında sabah kahvaltısında bir araya geldi. 

2017 yılında yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Yılmaz 2018 yılında da yapılacak olan projelerle ilgili bilgi verdi. 

Belediye Başkanı Yılmaz şunları kaydetti. "Bizim belediyecilik anlayışımızda; Katılımcı, sosyal, kültürel, adaletli ve hizmet Belediyeciliğini kendimize ilke edinerek bu yola koyulduk. Bizler göreve geldiğimiz zaman sağ olsunlar bizden önce görev yapan Belediye Başkanları bir şeyler yapmışlar ancak Siverek gün geçtikçe büyüyen ve büyüdükçe sorunlarında beraberinde büyüdüğü bir ilçe durumunda. Belediyeler için en riskli hizmetler yeraltına yapılan hizmetler ve imar çalışmalarıdır. Çünkü yeraltına harcadığınız paranın haddi hesabı yok ve kimse bunu görmüyor. Allah'a şükürler olsun ki hem yeraltı çalışmalarını hem de imar düzenlemelerini bitirdik. Kanalizasyon ve içme suyu şebekelerimizi yeniledik bunların bir kısmı AB projeleri ile diğerlerini de kendi imkanlarımız doğrultusunda yaptık." 

18 AYDA 300 KM YERALTI ŞEBEKESİ YENİLEDİK

AB ve Çevre Şehircilik Bakanlığının yaptığı yeraltı kanalizasyon ve drenaj çalışmalarında 1 yılda 13 Km yapıldı. Siverek Belediyesi olarak yetki alanımıza girmemesine rağmen kalkıp kendi imkânlarımızı da kullanarak yüklenici firma ile beraber aynı anda elli ekiple çalışmalara başladık. Elbette bu çalışmalar esnasında vatandaşlarımız mağdur oldular ve ben sabırları için kendilerine teşekkür ediyorum.

İMAR REVİZYONUNDA ADALETİ SAĞLADIK

Az önce de belirttiğim gibi İmar bir şehrin en tehlikeli ve vebali çok olan bir işidir. Çünkü burada adaleti sağlamak adına her şeyi düşünmek gerekiyor. Bugün tamamlanan imar projesi ile beraber Siverek'in 60 yıllık imar sorunu ortadan kalmış oldu. Bunu yaparken gayet şeffaf bir şekilde ve yeşil alanları düşünerek yaptık. Siverek'te kişi başına düşen yeşil alanı 7.2 m2'den 10.7'ye çıkardık. İmar planı hazırlarken şehrimizde bulunan reklam panolarına asarak vatandaşımızın haberinin olmasını sağladık.

İÇME SUYU SİVEREK'İN KANAYAN YARASIYDI ÇÖZDÜK 

Siverek şuana kadar vurulan su kuyuları ile içme sorununu gidermeye çalışıyordu. Özellikle yaz aylarında su kesintileri çok yaşanıyordu. Projenin hazırlık sürecinde özellikle Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Milletvekilimiz M.Kasım Gülpınar'ın projenin uygulamaya geçirilmesi için önemli destekleri oldu. Şuanda isale hatları çekiliyor, biraz ağır bir şekilde gidiyor çünkü bazı noktalarda kamusallaştırmalar yapılması gerekiyor. Tüm bunlara rağmen 2019 yılının Haziran ayına kadar bitmiş olacak.

SOSYAL ve KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK 


Siverek'i yeniden imar etmeye başladığımızı söyledik. Bunları yaparken sosyal ve kültürel çalışmaları da yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda eleştiriler alıyoruz zaman zaman ancak içme suyu olmayan köylü bir vatandaşımıza nasıl kültürel bir çalışma yapalım. Şuanda Siverek'te bilgi evleri ve kadın destek merkezilerimiz var burada yapılan çalışmalarda kursiyerlerimize hem meslek eğitimi veriliyor hemde hobi kazandırılıyor. İlçemizde şuanda 29. Parkımızın yapımına başlamışız. 19 Adet sahamızın yapımı tamamlandı. SODES parkı diye bilinen 10.000 m2'lik alanda 3500 ağaç dikimi gerçekleştirdik. Kafelerin ve piknik alanlarının olacağı mesire alanımızı Mayıs ayına kadar bitireceğiz. Siverek olimpik yüzme havuzunun yapımına başladık Nisan ayına kadar tamamlanmış olacak. Siverek Vadisi projesi arazisinin tahsisi yapıldı 1.200 m2'lik alanda Büyükşehir Belediyemize 262 günde park alanı yapacak. Takoran vadisi bizim turizm için bakir bir bölgemiz orayı kullanmamız gerekiyor. Şuanda nissibi köprüsünde mesire alanı yapımına başladık % 40'ı bitmiş durumda orayı önümüzdeki bahar ayında tamamen bitmiş ve vatandaşlarımızın kullanımına açmış olacağız. 

ORGANİZE SANAYİ ve ORGANİZE BESİ BÖLGESİ 

Vatandaşlarımızın bu konuda eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Daha önce organize besi bölgesi için tahsis edilen alanda şahıs arazisi olması nedeni ile mahkeme süreci vardı. Mahkemenin iptal kararı nedeni ile başka bir alana kurulması kararı alındı. Organize Besi Bölgesinin kurulması için % 75'lik bir doluluk oranı şartı isteniyordu. Ödenmesi gereken ot bedeli vardı bunu da Siverek Belediyesi olarak karşıladık. Bu dönem yetişmeyecek ama önümüzdeki dönemde mevzuata uygun bir şekilde hazırlandı uygulama kısmı kalmış olacak."

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın açıklamalarının ardından Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER