BEDENSEL ENGELLİLER DOYASIYA EĞLENDİ.

Yemeğin ardından davul zurna eşliğinde eğlenen engelliler belediye başkanı ve kaymakam ile birlikte uzun süre halay çekerek eğlendiler.

BEDENSEL ENGELLİLER DOYASIYA EĞLENDİ.

      Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde "3 Aralık dünya engelliler günü" dolayısıyla ilçede bulunan 100'e yakın engelli tarihi gümrük hanında Belediye Sosyal Tesislerinde yemekte bir araya geldi. İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın verdiği yemekte bir araya gelen engelliler davul zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

     İlçede bulunan tüm engellilerin katıldığı yemeğe ilçe kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Balkır, Emniyet Müdürü Recep Yeşil ve daire amirleri katıldı.

      Yaklaşık 3 saat süren yemekte açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Hamza Erkal "Bu anlamlı gece sizlerle olmaktan çok mutluyum,  biz sabahları kapımızdan çıktığımız zaman önümüze çıkacak olan engeli düşünmeyiz çünkü bir engelimiz yok ve böyle bir eksikliği hissetmeden evden çıkarız, eminim ki sizler evden çıktığınızda nasıl bir engelle karşılaşacağız, gideceği yerde acaba tekerlekli sandalye rampası var mı yok mu bir sürü engel var önünüzde,  toplumda belediyeler artık sizlerin varlığının farkıma varmaya başladı, her ortamda rahat yaşamanız için sosyal donatılar yapmaya başlandı. Kurumlar artık sizler için rampalar ve asansörler yapmaya başladı. Toplumda herkes gibi siz birey olarak varsınız. Ben bu güzel geceyi organize  eden sizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

      Yemeğin ardından davul zurna eşliğinde eğlenen engelliler Belediye Başkanı ve Kaymakam ile birlikte  uzun süre halay çekerek eğlendiler.

   Gecede bedensel engelli genç kızın okuduğu türküler geceye renk kattı. Uzun süre türkü söyleyen genç kızın okuduğu Kürtçe ve Türkçe türküler ile gece son buldu.

    Belediye Başkanı Bucak "bedensel engelli vatandaşlarımızla bir araya gelmek güzel bir duygu, Belediye olarak imkânlarımız çerçevesinde her zaman engellilerimizin yanında  olduk desteklerimizi esirgemedik bunda sonrada desteklerimize devam edeceğiz" dedi.

Haber:  Mehmet SEZGİN - Hakan LALE

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER