BDP'den 15 Şubat Yürüyüşü

Siverek ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçenin Esmerçayır mahallesi

BDP'den 15 Şubat Yürüyüşü
      Siverek ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçenin Esmerçayır mahallesi, Esmerçayı caddesinde toplanan ve slogan atan yaklaşık 300 kişilik grup Abdullah Öcalan Fotoğrafını ve pankart açarak ilçenin Guzelkuyu meydanına yürüyerek 15 Şubat 1999'da Abdullah Öcalan'ın yakalanmasını protesto ettiler.

      Meydan da BDP ilçe örgütü adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Halil Bektaş yaptığı açıklamasında "15 Şubat 1999'da uluslararası komplo ile Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, Kenya'da tutuklanarak Türkiye'ye teslim edilmiştir. Uluslar arası komplocular Kürt Halk önderini etkisizleştirerek, halka ve örgütüyle ilişkisini koparıp yürütecek psikolojik savaşla fiziki ve siyasi olarak, bitirmek, örgütünü tasfiye etmek istemişlerdir. Tutuklanmasıyla birlikte Kürt Halkı önderini sahiplenmesi ve onun için bedenlerini ateşe vermeleri uluslararası komployu ta başından boşa çıkarmıştır. Kürt özgürlük hareketinin önderine güçlü sahiplenilmesi önderlik çizgisindeki kararlı duruş önderliği güçlenmiştir. Halkın "güneşimizi karartamazsınız" sloganı ile sahiplenilmesi komploculara başaramayacaksınız mesajıydı" dedi.

Basın açıklamasının devamında uluslararası komploya dikkat çeken Bektaş "ABD Dışişleri Bakanı "bu kadarını beklemiyorduk" açıklaması ve dönemin Başbakanı Bülent Ecevit yıllar sonra "Öcalan'ı niye teslim ettiler halen anlamış değilim" diyeceklerdi. Bu da gösteriyor ki uluslar arası komplo amacına ulaşamadı. Kürt halkının, cumhuriyet ile birlikte bütün haklarının gasp edilmesi, "Kürt yoktur" noktasında gelen siyaset izlemeleri asimilasyona ve soykırıma varacak politikalar izlemeleri, Kürtlerin 1970'li yıllarda yeniden ayağa kaldırmıştır dedi.

     Yapılan basın açıklamasının ardından esmerçayırda seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Slogan atan kalabalık alkışlar eşliğinde meydandan ayrıldı.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER