BDP Teşkilatından Basın Açıklaması

Siverek Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe teşkilatı Abdullah Öcalan'nın yakalanmasının yıl dönümünde basın açıklaması düzenledi.

BDP Teşkilatından Basın Açıklaması
Siverek BDP İlçe teşkilatı Abdullah Öcalan'nın yakalanmasının yıl dönümü münasebetiyle İlçenin Kanlıkuyu Meydanında partililer ve vatandaşlarla birlikte basın açıklaması düzenledi.

       Düzenlenen basın açıklamasında Abdullah Öcalan'nın Uluslar arası güçler tarafından Türkiye'ye teslim edilerek kaos ortamı oluşturulmak istendiğini belirtildi. Ayrıca dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in "Ne için teslim edildi, anlamış değilim" açıklaması hatırlatılarak. Demokratik sürecin baltalanması için sürekli çeşitli komplolar üretilmiştir. Geldiğimiz noktada AKP hükumeti barışı sadece yerel seçimler için değil gelecek için yapmalıdır vurgusu yapıldı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Basın Açıklamasının tam metni aşağıda olduğu gibidir. 
"15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası güçlerin düzenledikleri bir operasyonla PKK lideri Abdullah Öcalan, Kenya?da yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmiştir. Yıllar sonra merhum Başbakan Bülent Ecevit basının sorusu üzerine "Ne için bize teslim edildi, anlamış değilim" diyecekti. Uluslar arası güçler bu komployla ne yapmak istediler. Türkiye'yi nasıl bir kaosun içine sürüklemek istediler. Bunu yıllar geçtikçe kamuoyu daha iyi anlamaya çalıştı. Sayın Abdullah Öcalan'ın müdahaleleri, barış için yaptığı girişimler, bu komplonun amacına ulaşmasını engelledi. Bugün geldiğimiz süreçte devlette Sayın Öcalan'ı anlamaya başladı. Kürt sorununu çözümünde muhatap olarak kabul etmekte ve onunla sürecin barışa evrilmesi için görüşmeler yapılmaktadır.

KÜRT SORUNU DEMOKRATİK ÇÖZÜM VE EŞİTLİK MÜCADELESİDİR 

     Kürt sorununda demokratik çözüm ve eşitlik mücadelesine önemli bir evresinde bulunuyoruz. İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit uygulamasının sona ermesi yönünde adım atılması ve başlatılan görüşmeler Kürtler ve Türkiye?de yaşayan bütün hakların geleceği açısından önemlidir. Kürt sorununda eşit halklara dayalı bir çözüm için adım atmak, tüm halkların yararına olacaktır. 30 Yıldan bu yana devlet tarafından terör ve güvenlik meselesi olarak ele alındı. Kürt sorunu bir halkın demokratik hak ve özgürlük talebi olduğu anlaşıldı. O nedenle İmralı'da başlatılmış olan görüşmeler olumlu bir yönde gelişmeli, diyalog sürmeli, müzakereler Kürt sorununun çözümü için yapılmalı. Atılan adımlar gelecekte yapılacak seçimler için olmamalı. AKP hükumetinin ve Devletin Abdullah Öcalan'ı tecritle susturması, BDP'yi tutuklamalarla engelleme ve Kürt özgürlük hareketini imha uygulamalarıyla etkisiz kılma hesapları boşa çıkartıldı ve başarısızlıkla sonuçlandı. 
     Barış ve Demokrasi Partisi'nin "Israrlı barış", "İnadına Barış" , demesi AKP'nin bu planı boşa çıkardı. 30 Yıldır yaşanan acılar ödenen bedeller herkese çok şey öğretti. Son gelişmeler gösteriyor ki, Kürt sorununun barışçı ve demokratik çözümü için diyalog?un gerekli olduğu ancak müzakereler başlatılarak ve demokrasi yönünde adımlar atılarak kalıcı ve anlamlı bir sonuç alınacağı devlet aklı tarafından da anlaşılmış görünüyor. Ne yazık ki bunca yıldan ve bunca acıdan sonra da olsa hükumet Kürt sorununu silah ve baskıyla çözümleyeceğini fark etti. 

AKP YEREL SEÇİMLER İÇİN DEĞİL GELECEK İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMELİ 

      AKP Hükumeti 2014 seçimlerine yönelik bir rahatlama taktiği içindeyse bundan sadece kendisi değil Türkiye'de yaşayan herkes zarar görür. AKP Hükumeti Kürtlerin arasında nifak sokma ve seçim öncesi seçim hesapları peşinde koşmamalı. Çünkü bugüne kadar bu amaçla yapılan tüm hesaplar boşa çıktı. KCK adı altında operasyonlarla tutuklanan binlerce BDP'li üye ve yönetici Belediye Başkan'ı ve seçilmiş Milletvekilleri serbest bırakılmalı. Roboski'nin sorumluları yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Anadilde eğitim için adım atılmalı. Yeni Anayasa'da Kürt halkının temel haklarının güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Her gün televizyonları izlerken artık ölümleri, Siyasi ve Askeri operasyonların olmasını istemiyoruz. "EDİ BES'E (artık yeter) diyoruz. 

     15 Şubat 1999 Uluslar arası komployu kınıyor. Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü için diyalog ve müzakerelerin başlaması ve asla vazgeçilmemesini istiyoruz. 

BDP SİVEREK İLÇE ÖRGÜTÜ

Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER