Bdp Siverek İlçe Örgütünden Ana Dil Talebi Yürüyüşü

Bdp Siverek İlçe Örgütünden Ana Dil Talebi Yürüyüşü

Bdp Siverek İlçe Örgütünden Ana Dil Talebi Yürüyüşü

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde Barış ve Demokrasi partisi  Siverek ilçe örgütü ana dilde eğitim hakkı talebi için yaklaşık bin metre yürüyüş düzenledi ardından basın açıklaması yapıldı.


   Bir gurup BDP'li vebazı sendika üyeleri İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye binasıönünden yürüyüşe geçti. Yaklaşık üç yüz kişilik gurup hürriyet caddesindenyürüyerek kanlıkuyu meydanına geldi.


    Yürüyüş yapan gurup  Abdullah Öcalan lehine, Ana dildeeğitimle  ilgili  Kürtçe ve Türkçe soluğanlar atarak ardındanbasın açıklaması okundu.


     Basınaçıklamasını  okuyan BDP Siverek ilçebaşkanı İbrahim Ayyıldız  barış süreci veyarın açıklanacak  demokratikleşme  paketine dikkat çekerek özetle  şunları dedi" AKP hükümeti tarafından birsüreden beri  hazırlığı  yapılan Demokratikleşme   paketinin  kamuoyuna açıklanması  birkaç kez ertelenmiş en son 30 Eylül  günü açıklanacağı belirtilmiştir.Hazırlanan  pakette  sadece birkaç AKP'linin  harbi var, oysa sorunun  tarafı olan Kürt halkı ve Kürt siyasi çevrelerini görüş  alınmalıydı, adı demokratikpaketi  olan  paketin hazırlanış biçimi  demokratik değildir.Bizler 21 Martta  nevroz meydanında  milyonların şahitliğinde  sayın Abdullah Öcalan'ın  hazırladığı yine o döneme  ilişkin  manifestosunun  sahipleniyoruz,çünkü çözümün ve  barışın yolu buradır, her şeye  rağmen  bizler bu  sürecin  ilerlemesin ve  barışa çevrilmesini umuyoruz .'' dedi.


   Kalabalık grup basınaçıklamasının ardından sessiz ve olaysız şekilde dağıldı.


Haber : Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER