BDP İlçe Teşkilatından Rojova Yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek ilçe teşkilatı Rojova'da yaşanan çatışmalara tepki göstermek amaçlı Hürriyet caddesinde bulunan Lezgo'nun.....

BDP İlçe Teşkilatından Rojova Yürüyüşü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek ilçe teşkilatı Rojova'da yaşanan çatışmalara tepki göstermek amaçlı Hürriyet caddesinde bulunan Lezgo'nun parkında buluşarak Kanlıkuyu meydanına doğru yürüyüş gerçekleştirdiler.

      Kanlıkuyu parkında yapılan basın açıklamasını BDP İlçe teşkiları adına Başkanı İ.Halil Ayyıldız gerçekleştirdi. Ayyıldız "15 Kasım 1937'de idam edilen Seyid Rıza ve arkadaşlarının 76'ıncı ölüm yıl dönümüne dikkat çekerek Devlet arşivlerinin açılmasını ve mezar yerinin bulunmasını talep ediyoruz" dedi.

     Ayyıldız ayrıca son zamanlarda Rojova da çatışmaların büyümesine dikkat çekerek tarafların İslam adına yaptıkları katliamların insanlık dışı ve kadın, çocuk ayırımı yapılmadan yapılan katliamlara sessiz kalınmayacağını belirtti.
Ayyıldız yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti. "Üçüncü yılına giren Suriye'deki iç savaş kuralsız ve acımasızca devam etmektedir. Gerek rejim güçleri gerekse muhalif gruplar kural tanımamakta tarihteki en acımasız savaşı sürdürmektedirler. Sözüm ona İslam adına yola çıkan cihatçı gruplar düşman olarak kabul ettikleri kesimleri bütün insani değerleri ayaklar altına alarak vahşice insanları katletmekte, halkı toplayarak Allah-u Ekber nidalarıyla insanların boğazlarını keserek katleden bu zihniyet halkada sonunuz böyle olur diyerek sindirmeye çalışmaktadırlar. Kürtlerin yaşadığı Rojova da El-Nusra Irak Şam İslam Devleti gibi El Kaide bağlantılı gruplar Türkiye'den aldıkları destekle Rojova'ya saldırmaktadırlar. Kürt halkı YPG etrafında kenetlenerek bu çeteci grupları bölgesinden dışarı çıkarmıştır. Henüz bazı bölgelerde çatışmalar devam etmektedir. YPG direnişi karşısında tutunamayan yenilen bu güçler insanlık dışı ve korkakça saldırılar gerçekleştirmektedirler. Geçtiğimiz hafta Kobani de sivil halka yönelik yapılan sakldırıda 5'i çocuk olmak üzere 14 kişi yaşamını yitirmiştir. Bu katliamı yapan güçleri kınıyor. Şehit ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

    Çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden Sivillere saldıranlar insan olamazlar. İslam maskeli gruplar ve içlerindeki bazı işbirlikçi Kürt Hainlerin yaptığı söylenmektedir. İslam adına böyle bir eylemi yapanlar Müslüman olamaz. Onlar iktidar, Devlet ve Hz.Hüseyin'i Kerbela'da katleden Muaviye islamıdırlar. İslam inancına sahip kürt ve Arapları katleden bu katillerin Kimliğini ortaya koyuyor.

    Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan, İslam üzerindeki bu gölgeyi kaldırmak için Demokratik İslam Konferansını önermiştir. Böylece demokratik Kültürel İslam ile insanlık dışı eylem yapanlar ayrıştırılacaktır. İslamın hak adalet vicdan ve barışçıl karakterine böyle sahiplenebilir. Türkiye'nin Rojova devrimine karşı İslam maskeli çeteci gruplara destek verdiği açıktır. Yine bazı marjinal Kürtlerin, İslam maskeli çetelere yardım ettiği ileri bilinmektedir. Türkiye Rojova devrimine karşı düşmanlığı bırakmalıdır. Düşmanlığı sürdürmesi nedeniyle bu tür katliamlardaki kuşkular Türkiye üzerinde olacaktır. Türkiye Balkanlarda ya da Dünyanın başka bir yerinde kendine yakın grupların toplulukların Devlet Kurmalarını desteklerken Rojova Kürtlerinin öz yönetim oluşturmalarına karşı çıkması Kürtlere bakışının ne olduğunu göstermektedir. Bu katliamlar Kürdistan halkının birlik ve özgürlük mücadelesini yükseltecektir. Bu katliamları arkasındaki güçlere rağmen özgür ve demokratik yaşam iradesini güçlendireceklerdir. Biz bölge Kürtlerine tüm Kürt düşmanlarına sesleniyoruz, Kürtler Ortadoğunun kadim bir halkıdır. Bu halkın her halk kadar özgür ve demokratik yaşam hakkı vardır. Kürtlerin özgürlüğü ve demokratik yaşamı başta içinde yaşadığı ülkeler olmak üzere tüm ortadoğuya barış, demokrasi ve özgürlük getirecektir" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER