BDP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Başbakan tarafından İmralı ile görüşülebileceğini açıklaması toplumda olumlu bir hava estirmesine rağmen henüz harekete geçilmediği görülmektedir, sayın Öcalan’ın yapacağı bir çağrı ile açlık grevleri sonlandırılabilir.

BDP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
 BDP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

 

Haber: Mehmet SEZGİN/ Lütfü YALGI

 

     Siverek Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) ilçe örgütü ceza evlerinde 40 günden bu yana süren açlık görevleriyle ilgili basın açkılaması düzenledi.

  Basın açıklamasının yapılacağı Kanlı kuyu meydanında geniş güvenlik önlemleri alınarak yapılan basın açıklamasını ilçe başkanı İbrahim Ayyıldız okudu. Yapılan basın açıklamasında 12 Eylül 2012 tarihinde anadilde eğitim ile İmarlıda Tutuklu bulunan örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık görevleri tehlikeli bir boyuta ulaşıldığına dikkat çeken Ayyıldız şöyle dedi. “ 12 eylül tarihinden itibaren ceza evlerinde siyasi tutukluların başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevi 40.ncı gününe girmiştir. Bedenlerini ölüme yatıran bu tutsaklar kendi koşullarının düzeltilmesini talep etmiyorlar, iki talepleri var birincisi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, ikincisi anadilde eğitim ve savunma hakkının verilmesi.

    Başbakan tarafından İmralı ile görüşülebileceğini açıklaması toplumda olumlu bir hava estirmesine rağmen henüz harekete geçilmediği  görülmektedir, sayın Öcalan’ın yapacağı bir çağrı ile açlık grevleri sonlandırılabilir. Türkiye’nin en büyük sorunu Kürt sorunudur.” Dedi.

    Basın açıklamasının ardından ilçenin kanlıkuyu meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup alkış çalarak sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER