BAŞKAN BUCAK’TAN AÇIKLAMA

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak basında yer alan siyasi haberlerden ötürü sitemiz editörlerine görüşlerini bildirdi.

BAŞKAN BUCAK’TAN AÇIKLAMA

     Basında yer alan haberler ile ilgili açıklamada bulunan Bucak söz konusu haberlerde tırnak içinde belirtilen açıklamamın tamamı doğrudur, ancak haberin içindeki bazı yorumlar muhabirin kendi düşüncesidir dedi.

    Başkan Bucak yaptığı açıklamada şöyle dedi."CHPve MHP hariç diğer partilerle görüşüyoruz. Siyaseten görüşülen şeyler bunlar.

     Görüşme toplumsal barış anlamında atılmışen önemli adımlardan biridir,  BDP'lilerlegörüşmesini, "Siyaseten görüşülen şeyler bunlar" diyen Bucak, şu değerlendirmelerdebulundu "Bağımsız Belediye başkanıyım"  CHP-MHP hariç bölgedeki diğer partilerlegörüşüyoruz. Siyaseten görüşülen şeyler bunlar. Görüşmenin olması bana göretoplumsal barış anlamında atılmış en önemli adımlardan biridir, bağımsız olmamdandolayı, görüş alıyorlar. Burada benim potansiyelimi ölçmeye çalışıyorlar, hemAk Parti hem de BDP anket yapıyor karşılıklı, anketlerde öne çıkanla ilgili bupartilerin çalışma yapması normaldir, BDP'nin böyle bir çalışma yapması benimiçin önemli, toplumsal barış için, anlamlı.

       Türkiye'debir barış süreci, rüzgârı var, Devletle örgüt arasında görüşme var, Bunlarsomut kavramlar.

       Bizim burada bir şey konuşuluyorsa butoplumsal barış için daha anlamlı, bunun bölgedeki barışa çok katkısı olacakdedi." Bucak, BDP'den aday olmasını yüzde 90 gerçekleşemez olarakdeğerlendirdiğini, ancak somut teklif karşısında konuyu tabanına götüreceğinisöyledi.

     Bucak, "Bu iş yüzde 90 olmaz,gerçekleşmez. Bunu oturup konuşabiliyoruz.

       Onlar da kendi arasındakonuşabiliyor, ancak toplumsal barış anlamında önemli bir adım attık, bu seçimeendeksli bir konu değil, tamamen siyaset üstü bir konu. 

       Bucak, PKK ile geçmişte yaşanan çatışmalarada vurgu yaparak, "Onlar da zarar gördü, biz de zarar gördük. Asıl buradaönemli olan zarar görenlerin konuşmasıdır.

        Bu konu ile ilgili bedel ödeyenlerinkonuyu konuşması önemlidir. Dışardan konuşanlar var, ama onlar bedelödememiştir. Bedel ödeyenleri de incitmemek gerekir.

       Elbette onlar da biz deaday olmamı tabanlarımıza anlatmakta zorlanırız. Bakalım süreç neyi gösterecek.Ancak yine de toplumsal barış anlamında önemli olur diye düşünüyorum diyen Bucak,  bu konunun tartışabiliyor olması bile, bölge için çok anlam ifade ediyor.  Barış savaşanlar için anlam ifade eder. Dedi.

 

Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER