Bakanlık onayladı! Siverek'e su arıtma tesisi yapılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Siverek İlçesi'nin içmesuyu ve arıtma tesisi sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Bu çerçevede Siverek İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapım sözleşmesi imzalandı

Bakanlık onayladı! Siverek'e su arıtma tesisi yapılıyor
Siverek'te gelecekteki içme suyu ihtiyacını karşılamak maksadıyla Atatürk Barajı'ndan alınan ham suyu arıtacak olan Siverek İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapım sözleşmesi Bakanlık tarafından imzalandı.


20 Haziran 2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Siverek İçmesuyu İsale Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. İş kapsamında 39,59 km isale hattı, gerekli içme suyu tesisleri (terfi merkezleri, depolar, küçük sanat yapıları) inşa edilecek.


Proje ile bölgeye memba kalitesinde su temin edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:


"Siverek İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Siverek İlçesi'nin ve civar yerleşimlerinin 2050 yılına kadar olan içmesuyu arıtma ihtiyaçları karşılanacak. Bu kapsamda DSİ tarafından içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının karşılanması için günde 110 bin m³ kapasiteli son derece modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edilecek. Söz konusu yerleşim yerlerine yılda 40,15 milyon m³ içmesuyu temin edeceğiz" dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER