BAKAN YILMAZ, SİVEREK'TE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Siverek İlçesinde İftar yemeğine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son 10 yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine 32 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

BAKAN YILMAZ, SİVEREK'TE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Haber- Fotoğraf:  Mehmet SEZGİN

       Siverek İlçesinde İftar yemeğine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son 10 yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine 32 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde Doğu'ya, Güneydoğu?ya bu kadar yatırım yapılmadığını ifade etti.

      Hakkari Çukurca'da teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak?ın cenaze törenine katılan Kalkına Bakanı Cevdet Yılmaz, helikopterle Şanlıurfa?nın Siverek İlçesi'ne geldi. 107'nci Topçu Alayı'na inen Yılmaz'ı Vali Celalettin Güvenç, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ile Ak Parti milletvekilleri tarafından karşılandı. Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Siverek Kaymakamlığı'na geçerek kentin sorunları hakkında yetkililerden brifing aldı. Cumhuriyet tarihinden bu yana kadar en büyük yatırımın kendi dönemlerinde yapıldığı belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "İktidara geldiğimizden bu yana Doğu ve Güneydoğu'nun toplam kamu yatırımlarının içindeki payının sadece yüzde 7 civarında olduğunu, geçen yıldan itibaren bu payın yüzde 15 üzerinde gerçekleştiğini gördük. Yani 2 katından fazla kamu yatırımlarından payı artmış. Dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu'da bu dönemde işte duble yollar, üniversiteler, hastaneler, KÖYDES projeleriyle çok çeşitli çalışmalarla buradaki yatırımlarımızı arttırmış durumdayız. Özellikle üniversite eğitimine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hastanelere, ulaştırmaya, sağlığa ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bütün bunların sonuçlarını almamız için tabi özel sektörün de daha çok yatırım yapması lazımdır? dedi.

ÖZEL SEKTÖRDE ARTIŞ YAŞANIYOR

Devletin yaptığı yatırımların sonuçlarının daha hızlı alınabilmesi için özel sektörün de Doğu bölgelerine yatırım yapması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, özel sektör bazında bölgeye yapılan yatırımlarda da son yıllarda artış yaşandığını ifade etti. Yılmaz, konuşmasını şöyle devam etti:

"Bölgeye daha çok yatırım yapılması lazım. Maalesef bu huzur ve güven ortamı, bazı illerimizde yeterince oluşmadığı için özel sektör yatırımlarında kamu kadar artış görmüyoruz. Ama özelde de artış var. Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman gibi illerimizde gerçekten bir canlılık görüyoruz. Sadece GAP Bölgesinde geçen yıl 7 milyar dolarlık ihracat yapılmış. Demek ki bu bölge canlı bir bölge, özel sektör için de ciddi potansiyeller sunan bir bölge. Şimdi Şanlıurfa'da ikinci Organize Sanayi Bölgesi açılıyor, Gaziantep'te 5'incisi açıldı, Adıyaman'da yeni yeni alanlar kurmaya çalışıyoruz. Mardin'de 5 yıldızlı oteller açılıyor. Bu bölgemizin kalkınması artık harekete geçmiş ve ivme kazanmış durumda."

OKUL BAHÇESİNDE İFTARA KATILDI

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte Siverek Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan iftar yemeğine katıldı. Burada vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Yılmaz, daha sonra kendisi için ayrılan masaya geçerek çorba, çoban kavurması, pilav ve tatlıdan oluşan menüden iftarını açtı. Bakan Yılmaz'ın katıldığı iftar yemeğinde çok sayıda vatandaşın katılması üzerine kısa süreli izdiham yaşandı. İftar yemeğinin ardından Sulu Camide akşam namazını kılan Yılmaz sonrasında ilçede bulunan Üçgen Park Çay behçesinde çay içerek vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER