Ak Parti Aday Adayı Şirin Gazetecilerle Yemekte Buluştu

AK Parti Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Cuma Şirin Gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya gelerek aday adaylık sürecini değerlendirdi.

Ak Parti Aday Adayı Şirin Gazetecilerle Yemekte Buluştu
AK Parti Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Cuma Şirin Gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya gelerek aday adaylık sürecini değerlendirdi.

Siverek'te bulunan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelen Şirin Aday Adaylık ve Adaylık süreci ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Siverek'te daha önce Belediye Başkanlığı için adayların bu kadar artmasının nedenini demokrasinin ve düşüncelerin gelişimine bağlayan Şirin, bir gazetecinin Aday gösterilmezseniz izleyeceğiniz yol ne olacak sorusuna ise şöyle cevap verdi. "Siverek ile ilgili düşüncelerimiz ve hedeflerimiz AK Parti öncesinde de vardı, AK Parti ile bu hedeflerimizi bir adım ileri taşıdık. AK Partiden aday gösterilmediğim takdirde Aday gösterilen arkadaşlarımız için çalışmalarım devam edecektir" dedi.

Adaylık sürecini de değerlendiren Şirin "AK Parti geçtiğimiz dönemde Aday gösterme sürecinde Şanlıurfa'da Fakıbaba'nın seçimi alması farklı kriterler getirdi. Şanlıurfa yerel seçimler yönünde AK Parti için iyi bir deneyim oldu. Aday belirlemede birçok faktör var. Bunlar İl veya İlçe teşkilatları, Milletvekilleri, adayın kimliği ve halkın tercihi gibi birçok faktör artık kriter haline geldi."

Adaylık sürecinde değişimden kastınız nedir sorusuna Şirin şöyle açıklık getirdi. "Siverek'te bir önceki seçimlere bakın. Bu seçimlerde aday sayılarına ve şimdiki aday sayılarına baktığınız zaman aradaki değişimi görmeniz mümkündür. Herkese eşit, STK'larla beraber çalışmayı kendime ilke olarak sayacağım. Çünkü Siverek'te mevcut sorunları tek bir kişiye mal etmek yanlış olur. Şuanda sorun varsa eğer, hepimizden kaynaklı sorunlar var bu sorunları da aşmak için bir kişi yetmez, hepimizin taşın altına elini koyup bu sorunları aşmamız gerekiyor. Bunlar nasıl olacak, Belediye meclisleri, kent konseyi, gençlik meclisleri, kadın meclisleri kurarak aşacağız. Birilerini dışlayıp bir diğer kısmı kucaklamak olmaz. Herkesi kucaklayıcı bir yol izleyeceğiz" dedi.

Şirin konuşmasının devamında ise şunları kaydetti. "Siverek'imizin Karacadağ, Fırat gibi doğal güzellikleri var bunları iyi kullanmak Siverek'in turizm alanında hem kış, hem de yaz sezonunda iyi kazanımlar elde etmek için çalışacağız. Bunun dışında bölgemizin hayvancılık alanında da büyük potansiyeli var bunu bölgemizin koşullarına göre iyi kullanacağımızı ümid ediyorum. Tabi projelerimizin tamamını aday olduktan sonra paylaşacağız. Aday Adaylık sürecinde projelerden bahsetmek doğru olmaz kanısındayım. Partimiz ve vatandaşlarımız uygun gördüğü takdirde aday olursak bunları paylaşacağız" dedi.

Bir saat süren yemekli toplantıda Ak Parti Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Cuma Şirin gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER