4 Ay Önce Yapılan Eyleme 3 Tutuklama

4 Ay Önce Yapılan Eyleme 3 Tutuklama...

4 Ay Önce Yapılan Eyleme 3 Tutuklama

ŞANLIURFA'nın ilçesinde elektrik borçlarının fazla geldiğinitarımsal alanda yaşanan elektrik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla11.06.2014  tarihinde  bir gurup çiftçi  ilçede protesto eylemleri yapmıştı. Bu eylemlere  katıldıkları iddia edilen  dört kişi gözaltına alındı 3 kişi tutuklandı.


   Eylemciler   Şanlıurfa DiyarbakırKarayolu Mehmetçi Kavşağında yolu trafiğe kapatmaya çalışmış   polisbiber gazı tazyikli suyla müdahale  etmişti.


       Eylemciler  daha sonra   şehir merkezine  gelerek Hürriyet Caddesi üzerindebulunan belediye binasını ve ziraat bankasını   binasını taşlamış  Hasan Çelebi mehlesinde bulunan TEDAŞ binasını ateşevererek   zarar  vermişlerdi.


      Polis ekipleri eyleme   katıldıkları iddiasıyla   bir çok kişi gözaltınaalınıp tutuklanmıştı. Siverek ilçe emniyet müdürlüğü  terörlemücadele  şubesince   sürdürülen çalışmalarsonucunda    o tarihlerde  eylemlere  katıldıklarıiddiasıyla Esat Ayata, Yılmaz Demir,Zeki Bazir ile Nihat Demirkapı  düngece  gözaltına alındı.


    Polis sorgularının ardındanmahkemeye  çıkarılan  dört şahıstan Esat Ayata, Yılmaz Demir, ZekiBazir isimli şahıslar tutuklanırken Nihat Demirkapı  isimlişahıs   tutuksuz yargılanmak üzere  serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER